Enflasyona karşı 3 büyük hamle geliyor!

Vatandaşın enflasyona karşı korunması için atılan adımlara bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak gayrimenkul sektöründe yaşanan sorunların çözümü için düşük faizli kredi desteği sunan hükümet bu kez de tarım sektörü için harekete geçti. Çiftçinin elektrik faturasının hafifletilmesi için üç önemli çalışma yapılacağı kaydedildi. Elektrik faturalarının 6 aylık periyotta ödenmesi, sulamada kullanılan elektriğe yüzde 50 indirim yapılması ve temel girdilere daha yüksek destek verilmesi söz konusu.

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:57 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:57
1 / 5

Sabah’ta yer alan haberde tarim sektörünün sorunlarinin hizla çözülerek üretimin artirilmasina iliskin yapilan çalismalara hiz verilirken, çiftçilerin elektrik faturalarinin hafifletilmesi ve rahatça ödenebilmesine iliskin üç önemli çalisma yapiliyor. Buna göre tarim sektörünün sorunlarinin çözülmesi için üç konu gündeme geldi.

2 / 5

Tarim sektörü ve AK Parti tabaninin son dönemdeki en önemli taleplerinden biri çiftçilerin elektrik borçlari ile ilgili oldu. Tarimla ugrasanlarin elektrik bedellerinin hasattan sonra ödenmesi yönündeki talepler üzerine çalisma baslatildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi'nin organizatörlügünde elektrik dagitim sirketleri ile görüsmeler yapildi.

3 / 5

Bu kapsamda elektrik bedellerinin her ay yerine 6 aylik periyotlarla alinmasi gündeme geldi. Dagitim sirketlerinin bu durumda, belli bir oranda düsük faiz uygulamasi taleplerinin oldugu da belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda bakanlik ve dagitim sirketleri arasinda protokol yapilmasi bekleniyor.

4 / 5

Tabandan gelen bir baska talep ise sulamada kullanilan elektrige yüzde 50 indirim yapilmasi yönünde. Ancak dagitim sirketleri buna sicak bakmiyor. Bütçeye maliyetinin de oldukça yüksek olacagi hesaplaniyor. Ayrica indirimli elektrik için yasa degisikligi de gerekiyor.

5 / 5

Desteklerin azaltilarak, temel girdilere daha yüksek destek verilmesi çalismasi bir süredir devam ediyor. Bunun hizlandirilarak hayata geçirilmesi isteniyor. Aksi takdirde "hükümet destekten vazgeçti, azaltti" gibi endiselerin ortaya çikabilecegi belirtiliyor.