Özel Haberler

Burnundaki hızma, ciğerine saplandı!

Hindistan'da daha çok evli kadınların taktığı burun hızmasını takan 35 yaşındaki Varsha, nefes alırken hızma bir anda burnunda içeri girdi. Hızması ciğerine kaçan kadın, doktorlar sayesinde ölümden döndü.

Abone Ol

Hindistan'da bir Hindu geleneği olarak evlenen kadınlar burunlarına hızma takar. Kalküta kentinde yasaşayan Varsha Sahu da 17 yıl önce düğününden sonra burun hızması takmaya başladı. Genç kadın, 2 ay önce burun hızmasını nefes alırken yanlışlıkla burnuna kaçırdı. Varsha, hızmanın sindirim sistemi ile vücudundan çıkacağını zannetti ama öyle olmadı. 2 ay boyunca nefes almakta zorlanan kadın, sonunda doktora gitmeye karar verdi. Çekilen röntgen sonucu, hızmanın ciğere kaçtığı görüldü. 

10 YILDA SADECE 2 VAKA

Varsha'nın akciğerindeki iğneyi çıkaran Medica Superspecialty Hastanesi'nde göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Debraj Jash, vakasını "son derece nadir" olarak nitelendirdi. Böyle bir vakanın son 10 yılda sadece 2 kez bildirildiği belirtildi.


"MİDEME GİTTİ SANIYORDUM"

2 çocuk annesi Varsha yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sadece sohbet ediyordum, derin bir nefes aldım ve onu içime çektim. Hava yoluma girdiğine dair hiçbir fikrim yoktu. Mideme girdiğini sanıyordum."