Göçmenlerle ilgili yeni karar! “Meksika’da Kal” programına son verildi

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Göçmen Koruma Protokolleri (MPP) diğer adıyla “Meksika’da Kal” programına son verildiğini açıkladı.

9 Ağustos 2022 Salı 23:16 - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 23:16


ABD’de, eski Başkan Donald Trump döneminde uygulamaya başlanan “Meksika’da Kal” programına sona verildi. ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sığınmacıların göçmenlik durumları için ABD’deki bir mahkemeye çıkana kadar Meksika’da beklemelerini zorunlu kılan Göçmen Koruma Protokolleri (MPP) programına son verildiği bildirildi. Açıklamada, bir ABD mahkemesinin, ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin uygulamayı kaldırmasını önlemek amacıyla 30 Haziran 2022 tarihinde getirdiği ihtiyati tedbir kararının ABD Bölge Mahkemesi tarafından iptal edilmesi ile programın sona erdiği belirtilirken, Bakanlığın mahkeme kararını memnuniyetle karşıladığı ifade edildi.

Açıklamada, ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas’a göre Göçmen Koruma Protokolleri (MPP) programının kusurlarının bulunduğu, haksız insani sonuçlara neden olduğunu ve ülke sınırlarının güvenliğini sağlamakla sorumlu olan personel ile bunun için ayrılan kaynakları öncelikli amacından saptırdığı belirtildi. “Meksika’da Kal” uygulaması olarak da bilinen ve eski Başkan Trump döneminde 2019 yılında başlatılan programla ülkeye gelen sığınmacıların göçmenlik için ABD mahkemelerine çıkana kadar Meksika’ya gönderilmesini zorunlu kılınmıştı. On binlerce göçmen bu politika sonucu Meksika’ya geri gönderildi.

1 milyonu geçti! Olgun Şimşek söyledi, Türkiye’nin yüreği titredi!

1 milyonu geçti! Olgun Şimşek söyledi, Türkiye’nin yüreği titredi!

Nilgün Belgün, sevişme itirafıyla gündemi salladı

Nilgün Belgün, sevişme itirafıyla gündemi salladı

Wanda Nara'dan olay yorum! Aklı fikri cinsellik

Wanda Nara'dan olay yorum! Aklı fikri cinsellik