Papa’nın halefi olarak görülüyordu! Cinsel tacizle suçlanıyor!

Papa Francis’in ardından yeni Papa olarak göreve gelmesi beklenen Kanadalı Kardinal Marc Ouellet ile ilgili çok bir suçlama ortaya atıldı. Ouellet, 87 din adamıyla birlikte cinsel tacizle suçlanıyor.

17 Ağustos 2022 Çarşamba 16:28 - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 16:28

Hristiyan dünyası, din adamlarının adının taciz vakalarına karışmasıyla şok üstüne şok yaşıyor. Kanada'da eski Quebec Başpiskoposu Marc Ouellet de cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Papa Francis'in yerine gelmesi beklenen Kardinal Marc Ouellet, Quebec Başpiskoposluğu'na karşı açılan toplu davada 87 din adamıyla birlikte cinsel taciz suçlamasıyla yargılanıyor. Dönemin Quebec Başpiskoposu Marc Ouellet, Ağustos 2008 ve Şubat 2010 yılları arasında düzenlenen çok sayıda halka açık etkinlikte stajyer olarak görev yapan bir kadını taciz etmekle suçlanıyor. Mahkeme dosyalarında "F" olarak yer alan kadın, Ouellet'in birçok kez istemediği halde kendisine dokunduğunu iddia etti. Kadın ayrıca 2016 ve 2018 yılları arasında da din adamı Leopold Manirabarusha tarafından cinsel tacize uğradığını belirtti.
Davacılar, Quebec Başpiskoposluğu'nun en az 85 üyesinin 1940'tan bu yana çoğu reşit olmayan 100'den fazla kişiye cinsel tacizde bulunduğunu öne sürüyor. Quebec Başpiskoposluğu'ndan ya da piskoposluk avukatlarından ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi