Asgari ücret son dakika... Üst üste asgari ücrete ara zam sinyali! EYT de gündemde...

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret 2022 ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)için dikkat çeken açıklamalar geldi. Kurtulmuş, 'Asgari ücrete zam gelecek mi' sorusunu yanıtlarken, EYT düzenlemesi için de çalışma yapıldığını belirtti. İşte tüm detaylar...

15 Haziran 2022 Çarşamba 18:16 - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 18:16
1 / 9

Pes pese gelen zamlarin ardindan asgari ücretle geçinmek neredeyse imkansiz. Vatandas ek zam bekliyor. Hükümet kanadindan konuyla ilgili açiklamalar pes pese gelmeye devam ediyor. Yilda bir kez belirlenen asgari ücret tarafina ek zam yapilabilmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Peki Asgari ücrete zam gelecek mi 2022, ne zaman açiklanacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapilacak? Iste asgari ücret zammina iliskin son dakika haberinin detaylari…

2 / 9

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan partisinin grup toplantisinda Temmuz zamlarina iliskin flas bir açiklamada bulundu. Erdogan memur ve emeklinin Temmuz’da alacagi zamma iliskin, “Ocak ayinda çok önemli adimlar attik. Temmuzda enflasyon farklariyla yine bir rahatlama saglayacagiz” derken asgari ücret beklentileri içinse bir kez daha o tarihi isaret etti. Erdogan, asgari ücret ara zam beklentilerine yönelik, “Yil basinda çok daha kapsamli ve rahatlatici adimlar planliyoruz. Insallah önümüzdeki subat-martla birlikte enflasyon da önemli ölçüde gerileyecek” açiklamasinda bulundu.

3 / 9

TGRT Haber'de gündemi degerlendiren AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "dövizdeki oynaklik giderilecek" dedi. Asgari ücrete zam gelip gelmeyecegi ile ilgili soruya Kurtulmus, "Çalismalar yapiliyor" cevabini verdi.

4 / 9

Kurtulmus'un açiklamalarindan öne çikan satir baslari su sekilde:

5 / 9

Hem döviz oynakligi, hem fiyat artisi tüm vatandaslari olumsuz etkilerken, vatandaslarin alim gücü olumsuz etkilendi.

6 / 9

Asgari ücrette olaganüstü artis yasanmasi, vergilerden vazgeçilip vatandaslara dogrudan destek verilmesi, bütün bunlar alim gücünü artiracak hamlelerdi. Ama temmuz ayinda emekli ve memurlarin gelirinin artirilmasi için çalismalar var.

7 / 9

Sabit gelirli çok genis bir kitlenin ücretini artiracak bir dokunus mutlaka hükümet tarafindan yapilacak ve vatandaslarin enflasyonun altinda ezilmemesi için gereken çalismalar temmuz ayinda sonuçlanacak.

8 / 9

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, emeklilikte yasa takilanlara (EYT) iliskin de sunlari söyledi:

9 / 9

“Orada da çalismalar yapiliyor. Ama bu isler öncelik ve zamanlama meselesidir. Bu durum, vatandasin bize çarsida pazarda söylemis oldugu bir durum. Bu anlamda vatandasin gündemindeki konulardan birisi de EYT’dir. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi çalismalarini sürdürür ve öncelikler ortaya çiktigi zaman bununla ilgili karar kamuoyu ile paylasilir."

Murat Boz'a ayıp ettiler: Sedat Peker'e de benzetilmez ki...

Murat Boz'a ayıp ettiler: Sedat Peker'e de benzetilmez ki...

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir artık kaçmıyor: İlk kez el eleler!

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir artık kaçmıyor: İlk kez el eleler!

Meryem Uzerli Dubai'de zarafetiyle göz kamaştırdı: Adeta kuğu gibi!

Meryem Uzerli Dubai'de zarafetiyle göz kamaştırdı: Adeta kuğu gibi!