Asgari ücret zammı belli oluyor! Ara zam ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Ele alınacak konular arasında asgari ücrette ara zam yapılıp yapılmayacağı, memur ve emekli maaşı zammı, Kurban Bayramı tatili süresi gibi önemli başlıklar var. Asgari ücrette ara zammın bugün kesinlik kazanması bekleniyor. Ara zam yapılacak mı, asgari ücret ara zammı ne kadar olacak gibi soruların yanıtı haberimizde…

27 Haziran 2022 Pazartesi 10:33 - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 10:33
1 / 9

Bestepe'de bugün Cumhurbaskanligi Kabinesi toplaniyor. Gündem oldukça yogun.

2 / 9

Vatandasi yakindan ilgilendirecek konular arasinda yer alan asgari ücrette ara zam karari bugün görüsülecek. Ara zam yapilip yapilmayacaginin bugün netlik kazanmasi bekleniyor.

3 / 9

Taraflarla görüsmelerini sürdüren Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin’in, konuya iliskin kabineye bir sunum yapmasi beklentiler arasinda.

4 / 9

Eger asgari ücretliye ara zam karari çikarsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yapilacak zam orani netlik kazanacak.

5 / 9

Asgari ücrete ara zam yapilmasi halinde bu oranin yüzde 30 olmasi bekleniyor. Yüzde 30 oraninda yapilacak artisin gerçeklesmesi durumunda net 4 bin 253 lira 40 kurus olan asgari ücret 5500 TL üzerine çikarak 5529,42 TL olacak.

6 / 9

Toplantinin diger önemli konulari arasinda enflasyon oraninda fark alacak memur ve emeklilere, fazladan zam yapilip yapilmamasinin da yer almasi bekleniyor.

7 / 9

Kabine, Kurban Bayrami tatilinin kaç gün olacagini da görüsecek. 9 Temmuz Cumartesi günü baslayip, 12 Temmuz Sali günü sona eren Kurban Bayrami tatilinin 15 Temmuz’la birlestirilerek 9 güne çikmasi gündemde?

8 / 9

Kabine toplantisinda enflasyonla mücadele ve fahis fiyat artislari da masada olacak. Son ekonomik veriler isiginda atilacak yeni adimlara karar verilecek.

9 / 9

Cumhurbaskani Erdogan’in kalabalik bir ekiple katilacagi NATO zirvesi öncesinde yapilan hazirliklar da son kez masada olacak.

Banu Alkan, kafayı Hadise'nin göğüslerine taktı

Banu Alkan, kafayı Hadise'nin göğüslerine taktı

Arda Güler’de de var! Arap sevgiliden Naomi’ye 12 milyonluk armağan!

Arda Güler’de de var! Arap sevgiliden Naomi’ye 12 milyonluk armağan!

Hasan Can Kaya, apar topar ameliyata alındı

Hasan Can Kaya, apar topar ameliyata alındı