Borçların tamamı siliniyor! Milyonlara güzel haber! 5 bin lira...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar dikkat! Meclis'e gönderilen torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının bir kısmı silinecek. 5 bin TL'nin altındaki borçların silinmesine karar verilirken 5 bin liranın üzerindeki borçların yüzde 50'si peşin ya da taksitle ödenirse kalan miktar silinecek. İşte tüm detaylar...

16 Haziran 2022 Perşembe 14:15 - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 14:15
1 / 7

Saglik çalisanlarinin özlük hakkinda önemli iyilestirmeler içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulunda görüsülüyor. 14 maddelik teklifin 6 maddesi kabul edildi, bugün bitirilmesi bekleniyor. Teklife göre, saglik borçlarinin bir kismi siliniyor. Ayrintilar su sekilde:

2 / 7

Saglik sigortasinda borçlarindan dolayi yararlanamayan kisilerin 31 Aralik tarihine kadar olan borçlarina ödeme kolayligi geliyor.

3 / 7

Saglik Bakanligi'na bagli saglik tesislerinde saglik hizmeti alan ve herhangi bir sebeple saglik sigortasindan yararlanamayan kisiler yeni düzenlemeden yararlanacak. Bag-Kurlular bu imkandan faydalanamayacak.

4 / 7

Kanun teklifinin yasalastigi tarihten itibaren 1 yil içinde borcun yüzde 50'sinin pesin veya taksitle ödenmesi halinde geriye kalan yüzde 50'lik borç silinecek.

5 / 7

Bu kanun teklifinin yasalasmasiyla birlikte borç tutari 5 bin TL'nin altinda ise borcun tamami silinecek.

6 / 7

Borcun yarisinin 5 bin TL'nin altinda olmasi durumunda ise 5 bin TL'nin tamami silinecek geri kalan kisim ise tahsil edilecek.

7 / 7

Borcunu pesin ödeyenler hakkinda açilan davalar düserken, borcunu taksitle ödeme yapmayi tercih edenler için de taksit ödemeleri bitinceye kadar davalar durdurulacak.

Kızıl Goncalar 15. bölüm fragmanı; Suavi ölecek mi?

Kızıl Goncalar 15. bölüm fragmanı; Suavi ölecek mi?

Melisa Döngel, frikikten kaçamadı; İç çamaşırsız yakalandı

Melisa Döngel, frikikten kaçamadı; İç çamaşırsız yakalandı

Wanda Nara'dan TikTok'a özel şov! Hem de sütyensiz

Wanda Nara'dan TikTok'a özel şov! Hem de sütyensiz