Borcu olanlar dikkat! Bu sınırın altındaki borçlar silinecek! İşte detaylar...

GSS borcu olanlar ile ilgili harekete geçildi. Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bağ-Kur'lu ya da sosyal güvencesi olmayıp GSS konusunu ihmal etmiş olanlar var. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek, bunun üzerinde olanların da yarısının ödenmesi durumunda geri kalan borçtan terkin edilecek" diye konuştu.

12 Haziran 2022 Pazar 11:24 - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 11:24
1 / 7

Saglik çalisanlarinin özlük ve mali haklarini iyilestiren teklifle Genel Saglik Sigortasi (GSS)borcu olan binlerce vatandasa nefes aldiracak düzenleme yapildi.

2 / 7

Sosyal güvencesi olmayan vatandaslarin saglik sigortasindan yararlanabilmeleri için kolaylik saglanacak.

3 / 7

Borçlarinin 10 bin liraya kadar olan kismi silinecek. Böylece magduriyetler giderilecek ve icradaki dosya yükü azaltilacak.

4 / 7

Saglik sigortasindan yararlanamayanlara sunulan saglik hizmet bedellerinden 31 Aralik 2021 tarihine kadar tahsil edilememis alacak tutarlarinin yüzde 50'sinin, bu maddenin yayimi tarihinden itibaren bir yil içinde defaten veya taksitle ödenmesi halinde, geri kalan kismi terkin edilecek.

5 / 7

Sabah'ta yer alan habere göre, Saglik Bakan Yardimcisi Halil Eldemir, primini ödeyemedigi için açilan 85 bin 947 dosya bulundugunu söyledi.

6 / 7

Eldemir, "Bag-Kur'lu ya da sosyal güvencesi olmayip GSS konusunu ihmal etmis olanlar var. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek, bunun üzerinde olanlarin da yarisinin ödenmesi durumunda geri kalan borçtan terkin edilecek. Hastaneye gelenler saglik sigortasi yok diye geri çevrilmiyor" ifadelerini kullandi.

7 / 7

Komisyon'da kabul edilen teklife göre Saglik Bakanligi personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme almasi saglanacak. Teklife göre, doktor ve dis hekimlerinin sabit ek ödemeleri, merkezi yönetim bütçesinden yapilacak.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi