Ekmeğe zam geliyor! Yarından itibaren 5 TL'den satılacak

İstanbul'da birçok ilçede 4.5 liradan satılan ekmek yarından itibaren 5 lira olacak. Yapılması planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmeğin kilogramı 20 lirayı aşacak ve ekmeğe son bir yılda yüzde 150 zam gelmiş olacak.

20 Haziran 2022 Pazartesi 15:29 - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 15:29
1 / 11

Ekmek fiyatlarina Türkiye'nin dört yaninda yeni zamlar gelmeye basladi. Rize’den sonra Istanbul’da da ekmek fiyatlari 5 liraya çikiyor.

2 / 11

Resmi tarife olmaksizin 4.5 liraya kadar çikan ekmek fiyatlarina bir gayriresmi zammin da yarin gelmesi ve Istanbul’un bazi ilçelerinde 240 gram ekmegin 5 liraya çikmasi bekleniyor.

3 / 11

Sozcu.com.tr’ye konusan ITO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Baskani Hasan Demir, “Bugün itibariyla henüz uygulamaya alan yok ama yarindan itibaren Kadiköy, Üsküdar ve Atasehir’deki firincilar ekmegi 5 liradan satacak” dedi.

4 / 11

Istanbul Firincilar Odasi Baskani Erdogan Çetin ise sozcu.com.tr’ye yaptigi açiklamada, “Resmi tarifenin üzerinde satis yapmak tabii ki dogru degil ama mevcut satis fiyatlariyla ekmek üretilemiyor. Zarar eden esnaf üretime devam edebilmek için bizi de pek dinlemiyor” diye konustu.

5 / 11

Istanbul’da 210 gram ekmegin 4 liradan satilmasi bile daha resmi onay almadi. Temmuz ayinda resmi tarifenin çikmasi beklenirken, bu olmadan ekmek yeni bir gayriresmi zamla 5 liraya çikmis olacak.

6 / 11

Firincilar ise bu zamlari 14 bin TL’lik cezai yaptirimi göze alarak yaptigini söylüyor.

7 / 11

Su anki resmi tarifeye göre ekmegin kilosu 14.3 TL iken, yarin yapilmasi planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmegin kilogrami 20 lirayi asacak ve ekmege son bir yilda yüzde 150 zam gelmis olacak.

8 / 11

Erdogan Çetin, “210 gram ekmegin 4 liraya çikmasini onaylayan resmi tarife temmuzda çikinca, 250 gram ekmegin 5 TL’den satilmasi resmi olarak da mümkün olacak” ifadelerini kullandi.

9 / 11

“Firinci ekmege zam talep ediyor ama bu talep onaylanana kadar maliyetler yine artiyor ve bizim talep ettigimiz fiyat düsük kaliyor” diyen Çetin sözlerini söyle sürdürdü: “Geçen sene 130 liraya aldigimiz unun bu yil 550 liraya çikacagini söyleseler ya da akaryakitin 30 liraya çikacagini söyleseler, inanmazdim."

10 / 11

Mevcut maaslarla çalistiracak personel de bulamadiklarini da anlatan Çetin, personel bulmadigi, maliyetlerin geldigi seviyeden dolayi un alamadigi ve kazanç saglayamadigi için firinlarin birer birer kapandigini dile getirdi.

11 / 11

Resmi tarifenin geç onaylanmasindan dert yanan ve un ile enerji maliyetlerindeki artisi gerekçe gösteren firincilar, geçen ay da resmi tarifeyi beklemeden bazi ilçelerde ekmegi 4-4,5 TL arasinda satmaya basladi. Ekmegin 4 TL olarak belirlendigi resmi tarifenin temmuz ayinda gelmesi beklenirken firincilar bir gayriresmi zamla daha ekmegi 5 liraya çikarmis olacak.

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!