El Salvador'da 44 ülkenin katılımıyla Bitcoin zirvesi

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da, 44 ülkeden merkez bankası yetkilileri ile finansal otoriteleri, kripto para birimi Bitcoin başta olmak üzere dijital ekonomiye ilişkin konuları görüşmek üzere başkent San Salvador'da toplandı.

17 Mayıs 2022 Salı 11:37 - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 11:37

ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'ından (ECB) gelen adımlar ve açıklamalar ile baskı altında yer alan Bitcoin (BTC) ve kripto paralar TerraUSD (UST) ile LUNA Coin'de yaşananlar sonrası derinden sarsıldı.

SON 1.5 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

Bitcoin (BTC) yaşanan kriz sonrası 12 Mayıs tarihinde 24.500 dolar seviyesine (BTC/BUSD Binance verisi) kadar çekildi. BTC yaklaşık 1.5 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından bir miktar tepki alımıyla 30 bin dolar psikolojik bandında tutunma mücadelesi veriyor.

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin kripto sevgisinin ülke ekonomisine zararı büyük oldu.

ElOrta Amerika ülkesi El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 44 ülkeden merkez bankası yetkilileri ile finansal otoritelerinin, kripto para birimi Bitcoin başta olmak üzere dijital ekonomiye ilişkin konuları görüşmek üzere El Salvador'da toplandı.

Toplantıya Paraguay, Angola, Gana, Namibya, Uganda, Gine, Madagaskar, Haiti, Burundi, Esvatini, Ürdün, Gambiya, Honduras, Maldivler, Ruanda, Nepal, Kenya, Pakistan, Kosta Rika, Ekvador, Mısır, Nijerya, Senegal, Dominik, Moritanya, Kongo, Ermenistan ve Bangladeş gibi ülkelerden yetkililerin katıldı.

2021'DE RESMEN TEDAVÜLE SOKULDU

El Salvador, Eylül 2021'de Bitcoin'i resmen tedavüle sokan ilk ülke olmuştu. Ülkede işletmelerin kripto para birimi Bitcoin'i kabul etmesinin önü açılırken, şirketler ve vatandaşlar vergi ödemelerini dahi kripto para ile yapabilecek hale gelmişti.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi