Emekli maaşları ne kadar artacak? 3600 ek gösterge ve kripto para masada

Milyonları ilgilendiren 3600 ek gösterge, emekli maaşları ve kripto para düzenlemeleriyle ilgili kritik toplantı yapıldı.

25 Mayıs 2022 Çarşamba 15:43 - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 15:43
1 / 5

3600 ek gösterge ve kripto para düzenlemeleriyle ilgili dün Ankara'da kritik toplanti yapildi. Bestepe'de yapilan toplantiya Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'in yani sira, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati'nin katildigi ögrenildi. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesinin ay sonuna yetisecegini duyurmustu.

2 / 5

NTV'de yer alan habere göre toplantida ek gösterge çalismalarindaki son hazirliklar ele alindi. Bakan Bilgin'in Cumhurbaskani Erdogan'a bir sunum yapmasi ve sonrasinda Memur-Sen'i 10 Mayis'ta olmasi planlanan ve öyle açiklanan nihai toplanti için çagirmasi bekleniyor. Dört meslek gurubu için (Polis, hemsire, din görevlisi, ögretmen) emekli ikramiyeleri ve emekli maasinda yüzde 25'e yakin artis öngörülüyor.

3 / 5

Ikinci toplantida ise bir süredir hazirliklari süren kripto para düzenlemesi ele alindi. Bir önceki toplantiya ek olarak bu defa Ticaret Bakani Mehmet Mus da katilimcilar arasinda yer aldi.

4 / 5

Yasa haline gelmesi planlanan taslagin içerigine göre, Sermaye Piyasasi Kurulu, sermaye piyasasi araçlarinin kripto varliklar olarak ihracina yönelik esaslari belirleyebilecek. Bu konuda her türlü yaptirim ve düzenleme için kripto varligin türüne göre Merkez Bankasi, Ticaret Bakanligi ve Sermaye Piyasasi Kurulu ayri ayri yetkili olabilecek. Kripto varlik alim-satim platformu kurulabilmesi için Sermaye Piyasasi Kurulu'ndan izin almak gerekecek.

5 / 5

Yurt disinda yerlesik kripto varlik platformlari, ilgili yasa yürürlüge girdikten sonra bir ay içinde Türkiye'de yerlesik kisilere hizmet vermeyi, faaliyetlerini sonlandiracak. Hazirlanan taslaga vergisel boyut içeren yeni maddelerin eklenmesi de öngörülüyor.