Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? İşte son rakamlar

Emekli maaşlarına zam haberinde yeni detaylar ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli, memur ve işçilerin maaşları için ‘enflasyon’ vurgusu yaparak, ‘Mutlu edecek müjdeyi vereceğiz’ demişti. Bakan Bilgin’in açıklamalarıyla gözler maaşların ne kadar artacağına çevrildi.

23 Nisan 2022 Cumartesi 12:22 - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 12:22
1 / 6

Milyonlarca emekli ve memurun maasi degisecek. Yilin ilk 6 ayindaki enflasyon oranlarina göre belirlenen emekli ve memur maaslari için Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, enflasyon rakamlarinin üstünde bir artis yapacaklarini açiklamisti. Maas zammi için temmuz ayi heyecanla beklenirken, enflasyon oranlarinin yavas yavas ortaya çikmasiyla da rakamlar netlesiyor.

2 / 6

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, "Emeklilerimizi, kamu personelini, isçilerimizi mutlu edecek müjdeyi temmuzda verecegiz" dedi. Asgari ücreti de aralikta gündeme alacaklarini belirten Bakan Bilgin, "O tarih geldigi zaman bütün bu sartlari dikkate alarak yeniden asgari ücreti degerlendirirken de Türkiye'nin çalisanlarini koruyacak bir seviyede belirleyecegimizi simdiden ifade etmek isterim" diye konustu.

3 / 6

Ocak'ta mevcut zamlara ilave iyilestirmeler hayata geçirilmisti. Bu kapsamda SSK ve BAG-KUR emeklilerinde taban aylik Ocak'ta 1500 liradan, 2 bin 500 liraya yükselirken, memurlara ve memur emeklilerinin zammi da 2,5 puanlik ilave artisla yüzde 30,95'e çikartilmisti.

4 / 6

Sabah’ta yer alan habere göre, temmuzda SSK ve BAG-KUR emeklilerine ilk 6 aylik enflasyon oraninda zam yapilacak. Memurlara ve memur emeklilerine de toplu sözlesme kapsaminda yüzde 7 zam ve enflasyon farki yansitilacak. Bu yilin ilk yarisinda gerçeklesen enflasyonun yüzde 7,5’i asan kismi, bu farki gösterecek.

5 / 6

Merkez Bankasi'nin piyasa katilimcilari anketindeki tahmin yilin ilk yarisindaki enflasyonun yüzde 34,62 olabilecegini gösteriyor. Bu tahmine göre, SSK ve BAG-KUR emeklilerinin zammi yüzde 34,62 olacak. Memur ve memur emeklilerinin artisi ise yüzde 34,12'ye ulasacak.

6 / 6

Memur: Mevcut: 6.429 Zamli: 8.622 Memur emeklisi: Mevcut: 4.289 Zamli: 5.753 SSK emeklisi (2000 öncesi): Mevcut: 3.292 Zamli: 4.432 Esnaf emeklisi: Mevcut: 2.948 Zamli: 3.969

Banu Alkan, kafayı Hadise'nin göğüslerine taktı

Banu Alkan, kafayı Hadise'nin göğüslerine taktı

Arda Güler’de de var! Arap sevgiliden Naomi’ye 12 milyonluk armağan!

Arda Güler’de de var! Arap sevgiliden Naomi’ye 12 milyonluk armağan!

Hasan Can Kaya, apar topar ameliyata alındı

Hasan Can Kaya, apar topar ameliyata alındı