Gram altın Temmuz ve yıl sonunda uçacak

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında son durum yakından takip ediliyor. Son günlerde yeniden yükselişe geçen gram altın 970 TL seviyesine çıkarken, uzmanlardan gelen tahminler gündem yarattı.

25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:09 - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:09
1 / 5

Son dakika: Gram altindaki yükselis dikkat çekerken, Temmuz ayi ve 2022 yil sonu altin fiyatlari için yapilan tahminler dikkat çekiyor. 25 Mayis Çarsamba (bugün) 970 TL'den islem gören gram altinin Temmuz ayi itibariyle 1200 TL'ye kadar yükselebilecegini öngören uzmanlar, yil sonu içinse bomba bir tahminde bulunuyor. Vatandaslara 'altin satmak için acele etmeyin' diyen uzman isimler, gram altinin yükselisini sürdürecegini belirtti.

2 / 5

Posta'da yer alan habere göre; Altin ve Para Piyasalari Uzmani Mehmet Ali Yildirimtürk de ons altinin önümüzdeki dönemde bir süre 1.800-1.900 dolar bandinda hareket edecegini söyledi. Haziran sonrasinda ise merkez bankalarinin yapacagi faiz artislarinin da etkisiyle onsun 1.950 dolarin üzerine çikacagini belirten Yildirimtürk, "Sene sonuna dogru ise onsun 2 bin ve 2 bin 150 dolar olacagini düsünüyorum. Çünkü gida enflasyonu ve jeopolitik riskler gibi altini destekleyen sorunlar devam ediyor" diye konustu.

3 / 5

Altindaki bu yükselisin sürpriz olmadigini söyleyen Altin ve Para Piyasalari Uzmani Islam Memis, "Hem ons hem de gramin yükselecegi belliydi. Yani ons altindaki 1.800 dolara kadar olan sarkmalarin bir toparlanma sürecine girmesini bekliyorduk. Çünkü jeopolitik riskler, küresel çapta tedarik sikintilari ve tüm dünyada enflasyon devam ediyor. Bu da yatirimcilari güvenli limana yönlendiriyor. Onstaki artisin temel nedeni bu. Onsta yine 2 bin dolarin üzerinde bir atak bekliyorum" dedi.

4 / 5

Gram altinin ise ons etkisi disinda yurtiçinde dolar bazli arttigini ifade eden Memis, "Gramdaki bu artis daha baslangiç. Temmuzda önce 1.200 liraya, yil sonunda ise kademe kademe 1.450 liraya ulasmasini bekliyorum. Altin yükselise geçtigi için satmayi düsünen yatirimcilara acele etmemelerini tavsiye ediyorum. Altin temmuz ayindan sonra 1.000 liranin altina düsmeyecek. Yani daha asil yükselisler baslamadi. 1.000 lirayi görmeden harekete geçmemelerini öneriyorum" diye konustu.

5 / 5

Altinin Türkiye'de oldugu gibi yurtdisinda da yatirimcilarin yogun ilgisiyle karsilasacagini ifade eden Yildirimtürk, "Yani Avrupa ve Amerika'daki vatandaslar da bizim gibi altina yönelecek. Çünkü parasinin degerini korumak isteyecek ve altin tüm dünyada enflasyona karsi bir koruma kalkani olarak öne çikacak" diye konustu. Gram fiyatinin dolarin 16 lira olmasiyla yükseldigini belirten Yildirimtürk, "Haziran sonunda dolarin 17 lira olmasini bekliyorum. Bu durumda gramin önce 1.000 lira, sene sonunda da 1.450 lira olacagini öngörüyorum" dedi.