Maaşlarda artış yapılacak mı? Bakan Bilgin zam için tarih verdi

Zam bekleyen memur, emekli ve milyonlarca çalışan için Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. "Emeklilerin durumu ve kamu çalışanlarının durumu ile ilgili açıklamayı haziran sonunda yapacağız" diyen Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge meselesi ile ilgili açıklamayı da bu ay sonu yapacağız" ifadelerini kullandı.

17 Mayıs 2022 Salı 11:54 - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 11:54

"MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı" iş birliği protokolü imza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ekonomi gündemindeki konulara değindi.

BÜYÜMEDE ESAS YATIRIM İNSANA OLANDIR

Üretim gücünün artarak devam etmesinin önemine vurgu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Yatırım, istihdam, büyüme de esas yatırım insana olandır. Üretim gücünün artarak devam etmesi bizim için çok önemli. Bilişim endüstrisi çağına dönüyoruz. Burada uygulamaya soktuğumuz proje istihdam garantili olacak. Türkiye'nin bütün sanayi bölgelerinde istihdam projeleri başlatacağız" dedi.

SANAYİNİN İSTİHDAM KABİLİYETİNİ ÇOĞALTACAĞIZ

Bakan Bilgin çalışanların sorunlarıyla ilgili de konuşarak şunları söyledi: "Bu programlarla Sanayinin istihdam kabiliyetini çoğaltacağız. Biz çalışanlarımızın sorunlarını çözmek zorundayız, çalışanlarımıza sahip çıkıyoruz ve koruyoruz.

3600 EK GÖSTERGE AY SONUNDA

Ücretlilerin enflasyon karşısındaki kayıplarını giderecek çalışmalar önümüzde. Temmuzda yapacağımız düzenlemeler var.

Emeklilerin maaşlarını, kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Emeklilerin durumu ve kamu çalışanlarının durumu ile ilgili açıklamayı haziran sonunda yapacağız. 3600 ek gösterge meselesi ile ilgili açıklamayı da bu ay sonu yapacağız.”

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Dilan Polat'ın kaynanası "1 Milyoncu" oldu

Dilan Polat'ın kaynanası "1 Milyoncu" oldu

Cem Yılmaz sahneye yeni dostu 'ayama-kuytayma köpeği' ile çıktı!

Cem Yılmaz sahneye yeni dostu 'ayama-kuytayma köpeği' ile çıktı!