Son dakika: Asgari ücretle ilgili yeni gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika: Asgari ücrete yapılacak ara zammın 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girebilmesi için gereken yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte asgari ücretli çalışanlar, zamlı maaşlarını temmuz ayından itibaren alacaklar.

1 Temmuz 2022 Cuma 10:06 - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 10:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ara zam yapılması talimatı sonrası toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından belirlenen rakamı açıklaması için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilmişken Resmi Gazete'de Asgari Ücret Yönetmeliği ile ilgili karar yayımlandı.

TEMMUZ AYINDA ZAMLI MAAŞ ALINACAK

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, komisyon tarafından belirlenen asgari ücret, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Asgari ücretli çalışanlar temmuz ayında zamlı maaş alacaklar. Asgari ücretin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

TÜRK-İŞ'TEN 6 BİN 391 LİRA TEKLİFİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, belirlenecek ücretin 6 bin 391 lira olan açlık sınırının altında kalmaması gerektiğini söyledi. Irgat şöyle konuştu: "Hayat pahalılığının olduğu bir dönemdeyiz. Asgari ücreti ikinci 6 ayda artırmak zorunda kaldık. Asgari ücrette enflasyonun altında bir artış kabul edilebilir değil. Yarın bir toplantı daha olmasını bekliyoruz. Üçüncü toplantıda komisyonun son kararını vermesi gerekiyor. Enflasyon oranlarını ortaya koyduk. İnsanca yaşayabilecek bir ücreti insanların hak ettiğini ifade ettik. Bugün itibariyle 15 milyon 200 bin çalışan var. Bunların 2 milyon 200 bini örgütlü. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücreti ifade ettik. Geldiğimiz noktada işverenlerin istekleri oldu. 6 bin 391 lira açlık sınırını ifade ettik, bunun altında kalmasın dedik."

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 4 BİN 253 LİRA

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi