Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı! İşte zam oranı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret 5 bin 500 lira olacaktır" dedi. Erdoğan işçi başına işverene 100 TL'de destek verileceğini açıkladı.

1 Temmuz 2022 Cuma 17:15 - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 17:15

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Temmuz ara zammına ilişkin çalışmalarını tamamlandı. Asgari Ücret Komisyonu'nun toplantılarının ardından asgari ücret Temmuz zammı için mutabakat sağlandı, yeni rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Açıklamayı yapmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile birlikte kameralar karşısına geçti.

YENİ ASGARİ ÜCRET 5 BİN 500 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı. Erdoğan, asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldığını ve yeni asgari ücret net 5 bin 500 TL olduğunu açıkladı. İşçi başına da işverene100 TL destek verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara kendi geliştirdiği bir programı uygulamaktadır. Bu prgram başarıyla yürütülürken salgın ve savaş sebebiyle olumsuz sonuçlar doğurdu. Enflasyon sadece ülkemizde değil tüm dünyanın en öncelikli sorunudur.

Ekonomi programımızı da kararlılıkla uygulayarak ülkemizi en fazla kazanımla çıkarmanın gayreti içindeyiz. Küresel üretim ve tedarik zincirinin çöktüğü bir dönemde hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de başka ülkelerle paylaşarak öne çıkmıştır.

Pek çok tedbiri ele aldık. Her alanda üretimi destekleyerek istihdamın gerilemesine müsaade etmedik. Ayrıca sosyal destek programlarımızın kapsamını genişleterek kimseyi çaresiz bırakmadık.

Yılbaşında çalışanlarımıza çok ciddi artışlar yapmıştık. Yapılan artışın getirdiği yükü de tamamen işverenin üstüne yıkmadık. Çalışanlarımıza asgari ücret yanında asgari ücret kadarki kısmını sarfınazart ettik.

Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverene 100 lira destek verecektir.

Yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Asıl asgari ücret yılbaşında gerçekleşecek. Yılbaşında devreye aldığımız asgari ücret kadar gelirin vergi dışında kalması nedeniyle kamu çalışanlarına bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır. Türkiye büyüdükçe, geliştikçe elindeki imkanları milletin her bir ferdiyle paylaşmayı sürdürecektir.

Kızıl Goncalar 15. bölüm fragmanı; Suavi ölecek mi?

Kızıl Goncalar 15. bölüm fragmanı; Suavi ölecek mi?

Melisa Döngel, frikikten kaçamadı; İç çamaşırsız yakalandı

Melisa Döngel, frikikten kaçamadı; İç çamaşırsız yakalandı

Wanda Nara'dan TikTok'a özel şov! Hem de sütyensiz

Wanda Nara'dan TikTok'a özel şov! Hem de sütyensiz