Kültür ve Sanat

Edirne’de bayramda tonlarca ‘tava ciğer’ tüketildi

Ramazan Bayramı tatilinde 100 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Edirne’de tonlarca tava ciğer tüketildi.

Abone Ol

Edirne'de, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca, şehrin turistik ve gastronomik cazibesi yoğun ilgi gördü. Tarihi mirasları, müzeleri, doğal güzellikleri ve özellikle tarihi çarşılarıyla ünlü olan şehir, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden, Balkanlardan ve Avrupa'dan binlerce turisti ağırladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Edirne'ye gelen turistler, kentteki meşhur lezzetlerden biri olan tava ciğer yemek için restoranlara akın etti. Restoranların önünde oluşan uzun kuyruklar, saatlerce sıra bekleyen vatandaşların çabasını gözler önüne serdi. Kuyrukların uzunluğu zaman zaman onlarca metrelik mesafelere ulaştı ve bazıları için bekleme süresi bir saati aştı.

Edirne'de bayram boyunca 100 binden fazla ziyaretçi, tonlarca tava ciğer tüketti. Öğle ve akşam yemeklerinde en popüler tercihler arasında tava ciğer ve kuru acı biber ikilisi öne çıktı. Ciğerciler, müşteri yoğunluğuna yetişmekte zorlanırken, özellikle İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale'den gelen ziyaretçilerin sayısı dikkat çekti.

Edirneli ciğerci Bahri Dinar, "Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından yüzbinlerce ziyaretçi Edirne'ye akın etti. Biz de kendilerine tonlarca tava ciğer ikram ettik" şeklinde konuştu.

Diğer bir ciğerci olan Uğurcan İmrak ise, bayram tatili süresince Edirne'de tonlarca tava ciğerin satıldığını ve esnafın memnun olduğunu ifade etti.

iha