Sağlık

Hazımsızlığa karşı en doğal yöntem: Çörek otu yağı

Ramazan Bayramı gibi özel günlerde, kontrolsüzce tüketilen tatlılar ve çeşitli ikramlar mide problemlerine yol açabilir. Sindirim sorunları, bu tür tatlılar ve ağır yemeklerin ardından sıkça görülen bir durumdur. Ancak, uzmanlar bu durumu önlemek için düzenli çörek otu yağı kullanımını tavsiye ediyor.

Abone Ol

Ramazan ayında metabolizmanın ani hızlanmasıyla ortaya çıkabilecek hazımsızlık sorunlarına karşı uzmanlar, içerisinde A, H, B1, B2 ve B6 vitaminleri bulunan çörek otu yağını öneriyor.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Pıçak, Ramazan Bayramı'nda tüketilen tatlılar ve ikramların mideyi zorlayabileceğini ve sindirim sorunlarına neden olabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, Ramazan Bayramı'nın başlangıcından itibaren her öğünde sabah, öğlen ve akşam birer tatlı kaşığı çörek otu yağı kullanılmasını tavsiye ediyor. Çörek otu yağının düzenli kullanımının kan şekerinin dengelenmesine ve sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olduğunu vurguluyor.

Pıçak, çörek otu yağının kullanımının özellikle çocuklar ve yetişkinler için uygun olduğunu belirtiyor. Bu yağın günlük yaşamda kolayca kullanılabileceğini ve sindirimi desteklediğini ifade ediyor. Bal içerisinde çörek otu tozuyla kullanılabilmesi ve yoğurtla karıştırılarak tüketilebilmesi de önerileri arasında.

Çörek otu yağı tüketen bir vatandaş olan Hasan İşeden ise çörek otu yağının mide hazımsızlığına ve boğaz yanmalarına iyi geldiğini belirtiyor. Günlük yaşamda düzenli olarak tükettiğini ve çocuklarına da verdiğini ifade ediyor.

iha