Ankara'da üçlü NATO zirvesi! Bakan Çavuşoğlu'ndan NATO vetosu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Coveney ve Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Top şuan onların ellerinde. İki ülkenin nasıl tavır alacağına bakacağız. Endişelerimizin giderilmesi lazım" dedi.

15 Haziran 2022 Çarşamba 19:40 - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 19:40

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Coveney ve Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt ile ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada ,"İki ülkenin nasıl tavır alacağına bakacağız. Endişelerimizin giderilmesi lazım. Birbirimizi iyi anlayıp birbirimize destek olmamız gerekiyor. Bizim de yaptırımların kaldırılması gibi beklentilerimiz var. Öte yandan çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. İdlib'de onlara sığınacak yer yapıyoruz. Tüm bunları yaparken yalnız kalıyoruz. Orada PKK, YPG burada bu insanlara saldırıyor. Terör tehdidine karşı gerekli tedbiri almamız lazım" dedi.

KARADENİZ'DE TAHIL KORİDORU PLANI

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“4'lü bir toplantı olursa işleyiş ve denetim detaylı bir şekilde ele alınacak. Rusya ve Ukrayna da olacak. Rusya diyor ki Ukrayna'ya gidecek gemiler silah taşımasın. Ukrayna da Rusya bizim limanlarımıza saldırmasın. Mayınlardan temizlemek yerine güvenli hatlarda denetimler yapılacak. Mayın temizlemek çok uzun zaman alıyor maalesef. Hızlandırmak için detayları görüşüyoruz. Rusya'dan olumlu cevap gelirse burada 4'lü bir toplantı gerçekleştireceğiz. İstanbul'da bir merkez kurulması planlanıyor BM planına göre. Bazı ülkeler tahılın yüzde yüzünü bu ülkeden alıyor. İki ülkenin de kabul edeceği ve tüm dünyanın yararına çözülmesi için tüm çabalarımızı sürdüreceğiz.”

Norveç Dışişleri Bakanı, şunları söyledi:

"Çok hassas bir husus olduğunu düşünüyorum. Biz burada insani yardım misyonuyla bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl da biraz daha erken tarihte buradaydım. Odak noktam ülkenin yürüteceği operasyonlar değildir. Bizim odak noktamız BM'nin yönergesi ve kararıdır. Temel insani yardımların Kuzeybatı Suriye'ye ulaşmasını sağlamaktır. Önemli haftalarda odaklanacağımız şey budur. Rusya'nın olduğu gibi BM'nin 5 Daimi ülkesinin olduğu gibi odak noktasını burada tutmayı devam edeceğiz."

 

Meryem Uzerli Dubai'de zarafetiyle göz kamaştırdı: Adeta kuğu gibi!

Meryem Uzerli Dubai'de zarafetiyle göz kamaştırdı: Adeta kuğu gibi!

Sırrını da verdi! Cem Yılmaz’dan çok konuşulacak 51 yaş pozu!

Sırrını da verdi! Cem Yılmaz’dan çok konuşulacak 51 yaş pozu!

Deadpool ve Wolverine'den yeni fragman

Deadpool ve Wolverine'den yeni fragman