Batı Karadeniz’de sel! Köprüler yıkıldı

Kastamonu’da sel suları evleri sardı, 2 köprü yıkıldı. AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz'de şiddetli yağış nedeniyle 'kırmızı' renkli uyarı verilen 6 ilde, 2 bin 552 personel ile 826 araç/ekipmanın görevlendirildiğini duyurdu. Devam eden sağanağın, etkisini artıracağı belirtildi.

27 Haziran 2022 Pazartesi 12:50 - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 12:50

Kastamonu'da gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağmur, özellikle İnebolu ve Bozkurt ilçesinde etkili oldu. İnebolu'da sabaha karşı etkisi artıran yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen Söke Çayı taştı. Çay üzerinde yayaların kullandığı 2 köprü de yıkılarak suya kapıldı.

SEL SULARI EVLERİ SARIYOR

Çay üzerinde bulunan 4 köprü de yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Çayın taşmasıyla binaların giriş katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı.

ANONSLA UYARI

Emniyet ve zabıta ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren anons yaparak vatandaşların iş yerlerini açmaması, giriş ve birinci katta oturanları üst katlara çıkmaları konusunda uyardı. Ayrıca çay kenarında bulunan araçların da kaldırılması istendi. Karayolları, AFAD ve belediye ekipleri, ilçede çalışma yaptı. Kastamonu Valisi Avni Çakır da bölgede incelemelerde bulundu. Özlücü köyünden geçen Zabana Çayı da yağış nedeniyle taştı, evleri su bastı.

AFAD TEYAKKUZDA
AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada; Batı Karadeniz'de halen yerel kuvvetli olarak devam eden sağanağın etkisini artıracağı ve bugün 23.59'a kadar Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Düzce'de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı belirtilerek, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında bölgedeki ilgili birimler ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden görevlendirilen bir temsilcinin de AFAD Merkezi'nde çalışmalara başladığı kaydedildi.

'TÜM ERKEN UYARI SİSTEMLERİ BİLGİLENDİRİLDİ'

Yoğun yağış beklenen illerde gerekli önlemlerin alındığı ifade edilerek, "Türk Kızılay, 35 personel, 50 gönüllü ve 18 araç ile kırmızı uyarı verilen 6 ilde görev yapmaktadır. Toplam 335 kişiye beslenme hizmeti verilmiştir. Meteorolojik uyarı verilen illere, sınır ve yakın bütün iller teyakkuza geçirilmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda bölgedeki vatandaşlarımız, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı CMAS hücresel yayını, SMS ve sosyal medya gibi tüm erken uyarı sistemleri aracılığıyla bilgilendirilmiştir" denildi. 
 


'13 İLDEN PERSONEL GÖREVLENDİRİLMİŞTİR'

Riskli bölgeler için uyarıların yeniden tekrar edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Bugün yağışların şiddetlenmesi ve riskin artması üzerine yeniden CMAS bildirimi yapılarak riskli bölgelerdeki vatandaşlarımız tekrar uyarılmıştır. Ayrıca yerel ses sistemleri ile sesli anonslar yapılarak bölgedeki vatandaşlarımızın riskli alanlardan uzak durması konusunda gerekli uyarılar yapılmaya devam edilmektedir. Kastamonu İnebolu'daki çalışmaları yerinde koordine etmek üzere Başkanımız Sayın Yunus Sezer bölgeye ulaşmıştır. Başkanlığımızdan; Batı Karadeniz bölgesinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başkan yardımcısı, daire başkanı ve il müdürü düzeyinde görevlendirmeler yapılmıştır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda 'kırmızı' uyarı verilen 6 ile destek vermek amacıyla başkanlığımız tarafından 13 ilden personel ve araç görevlendirmesi yapılmıştır. Kırmızı uyarı verilen Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Düzce illerinde görevlendirilen ve teyakkuz halinde bekletilen toplam 2 bin 552 personel ile 826 araç/ekipman bulunmaktadır" ifadelerini kullanıldı.

 

Paraya para demiyor! Hazar Ergüçlü'nün Dilber'ine ev de çok, bark da'!

Paraya para demiyor! Hazar Ergüçlü'nün Dilber'ine ev de çok, bark da'!

Hayranları bayram etti! Ivana’dan yeni paylaşımlar geldi!

Hayranları bayram etti! Ivana’dan yeni paylaşımlar geldi!

Demi Rose yeniden Türkiye’de!

Demi Rose yeniden Türkiye’de!