Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama: Müjdeyi vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için İstanbul’da yapılacak Tahıl Sevkiyatı Anlaşması’na ilişkin konuştu. Erdoğan, “Tarım koridoruyla alakalı hububat meselesiyle alakalı sıkıntıları aşarak imzalar atılacak ve bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz” dedi.

22 Temmuz 2022 Cuma 15:11 - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 15:11

Erdoğan, Eyüpsultan Meydanı'nda düzenlenen  41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan tören öncesi cuma namazını da Eyüpsultan Camii'nde kıldı. Erdoğan, "Dünyamız salgınla başlayıp savaşta süren enerji ve gıda kriziyle tırmanan, iklim değişikliği gibi tehditlerle dallanıp budaklanan bir dönemden geçiyor. Türkiye sıkıntılı bu dönemin her aşamasında kendi vatandaşlarını en iyi şekilde korudu.  Bununla kalmayıp yeni küresel yönetim ve ekonomi sisteminin lider ülkeleri arasında yer almayı hedefimize doğru adım adım ilerlemeli sürdürüyoruz. Kardeşlerim elbette yaşanan her sıkıntının üstesinden gelirken ödediğimiz bedeller de var. Mesela salgın dönemini yüz bine yaklaşan kayıpla ama insanlarımıza dünyanın en üst standartlı sağlık hizmetini vererek geride bıraktık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna-Rusya savaşı, küresel emtia fiyatlarındaki aşırı yükseliş sebebiyle enflasyonda beklenmedik bir dalgalanmaya yol açarken stratejik konumumuz güçlendi. Küresel üretim ve tedarik sistemlerinde yaşanan tıkanıklıklar Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyüme üzerine kurulu ekonomi programının doğruluğunu teyit etti. Kardeşlerim biraz sonra Dolmabahçe'deki Başkanlık Köşkü'nde İnşallah Birleşmiş Milletler genel sekreterinin de katılımıyla Rusya, Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla birlikte tarım koridoruyla alakalı hububat meselesiyle alakalı sıkıntıları aşarak imzalar atılacak ve bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz" diye konuştu.

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!