Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor! Gündemde 4 önemli başlık var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Kabinede görüşülecek konuların başında İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği, Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum, ekonomi başlığı altında; enflasyonla mücadele, emekliler ile kamu memurlarının özlük haklarındaki düzenlemeler ve halk sağlığı konusunda koronavirüs ile birlikte maymun çiçeği salgınındaki son gelişmeler yer alıyor. Tüm gözler açıklanacak kararlarda...

23 Mayıs 2022 Pazartesi 09:38 - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 09:38

Son olarak 9 Mayıs'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplanacak. Türkiye toplantıdan çıkacak kararları merak ederken görüşülecek konuların 4 ana başlıkta sıralanması bekleniyor.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ 

Buna göre, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurmasıyla başlayan süreç, toplantının bir numaralı ana gündem maddesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya liderleriyle yaptığı görüşmelerin detayları toplantıda değerlendirilecek.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Toplantıda ayrıca halen devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor. 24 Şubat'ta başlayan savaş son dönemde ülkenin doğu bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

EKONOMİDE YAŞANAN GELİŞMELER

Kabinede ekonomi başlığı altında 6 milyon memur ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek göstergede yapılan çalışmalar incelenecek. Enflasyonla mücadelede gelinen son durum ise toplantıda değerlendirilecek ana gündem maddelerinden biri olacak.

KORONAVİRÜS VE MAYMUN ÇİÇEĞİ VÜRÜSÜ

Halk sağlığı konusunda ise koronavirüsle mücadelede kapsamında uygulanan toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarındaki maske yasağının yeniden değerlendirilmesi bekleniyor. Dünyada hızla yayılarak paniğe neden olan maymun çiçeği virüsü ile ilgili de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne bilgi vereceği tahmin ediliyor.

Hadise'yi frikik korkusu sardı, kameramanı fırçaladı: Aşağıdan çekiyorsun

Hadise'yi frikik korkusu sardı, kameramanı fırçaladı: Aşağıdan çekiyorsun

'Aşka bak be'! Gonca Vuslateri ve eşinden dudak dudağa poz

'Aşka bak be'! Gonca Vuslateri ve eşinden dudak dudağa poz

Yılmaz Erdoğan 'YETER' dedi! Mahkemelik oluyorlar

Yılmaz Erdoğan 'YETER' dedi! Mahkemelik oluyorlar