Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022! Emlak vergisi nasıl ödenir?

2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödeme dönemi devam ediyor. Vatandaş, iki taksit şeklinde yatırılan vergilerin ödeme tarihlerini merak ediyor. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir ve ödeme tarihleri ne zaman? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

10 Mayıs 2022 Salı 13:13 - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 13:13
1 / 4

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 1 Mart’ta baslamisti. Ilk taksitler için son ödeme tarihi 31 Mayis 2022. Yani bu ayin sonuna kadar ilk taksitlerin ödenmis olmasi gerekiyor. Ikinci taksitler ise 1-30 Kasim 2022 arasinda ödenecek

2 / 4

Emlak vergisi belediyelere gidilerek ödeniyor. Diger taraftan belediyelerin ilgili hesabina EFT yoluyla yatirilabiliyor. Tahakkuk eden gelir vergisi GIB'e ait Interaktif Vergi Dairesi ve GIB Mobil Uygulamasi üzerinden, anlasmali bankalarin subelerinden, kredi kartlari, banka kartlari veya banka hesaplarindan, PTT is yerlerinden ve tüm vergi dairelerinde ödenebiliyor.

3 / 4

Geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradi veya diger kazanç ve iratlarin biri veya birkaçindan olusan mükellefler, yillik gelir vergisi beyannamelerini Gelir Idaresi Baskanliginin (GIB) elektronik uygulamalarindan "Hazir Beyan Sistemi" üzerinden vergi dairesine gitmeden düzenleyebilecek.

4 / 4

Hazir Beyan Sistemi'ne, Baskanligin internet sayfasindan (www.gib.gov.tr) üzerinden 7 gün 24 saat ulasilabiliyor.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi