Erdoğan konut kredisi müjdesi vermişti! Ayrıntıları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut kredilerine faiz indirimini açıkladı. Konut almak isteyen vatandaşlar için 3 ayrı paket devreye alındı. Buna göre, ilk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla ev sahibi olabilecek. Döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar ise 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. İşte bu paketlerin ayrıntıları…

10 Mayıs 2022 Salı 11:00 - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 11:00
1 / 11

Erdogan’in açikladigi paketler söyle: ‘Ilk Evim Konut Finansman Paketi’, ‘Genisletilmis Konut Finansman Paketi’, ‘Insaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi’

2 / 11

0.99 faiz orani ile konut kredisi kullanacaklar için örnek ödeme tablosu söyle;
100 bin liralik konut kredisi kullanmayi planlayanlarin 0.99 faiz oranindan yararlanarak konut kredisi kullanmasi durumunda 10 yillik vade seçenegi ile aylik ödenecek tutar 1.427,78 lira oluyor.

3 / 11

500 bin TL'lik konut kredisi kullaniminda yüzde 0.99 faiz orani ile 120 aylik vadelendirme yapilirsa aylik taksit tutari 7.138,91 TL oluyor.

4 / 11

Birinci ve ikinci el konutlari kapsiyor.

5 / 11

Konut degerinin en az yarisi 1 Nisan 2022 tarihinden önce açilmis döviz tevdiat hesaplarinin bozdurulmasi veya fiziki altinlarin Merkez Bankasi'na satilarak karsilanmasi sarti ile alinacak konutlar için bu paketten yararlanilabilecek.

6 / 11

Konut degeri 2 milyon lira ile sinirli bu paket, 10 yila kadar vadeli ve aylik yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Erdogan, bu paketin bir amacinin da "döviz ve altin varliklarinin Türk Lirasi'na dönüsümünü tesvik etmek" olarak açikladi.

7 / 11

Insaat sektörüne yönelik olacak. Bir yil boyunca konut fiyatlarini internet sitelerinde duyurduklari fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalar, belli rakama kadar ve 36 ay vadeyle bu finansmandan yararlanabilecek.

8 / 11

Küçük ölçekli müteahhitlere sehir içindeki küçük parsellere konut yapabilmeleri için metrekaresini belli fiyatin üzerinde satamamalari sartiyla uygun maliyetli kredi kullandirilabilecek.

9 / 11

Bu tür alanlarin rezerv konut alani ilani yoluyla çesitli vergilerden istisna olmasini temin ederek, maliyetlerin düsürülmesi yoluna da gidilecek. Rezerv alanlarda yapilan ve uygun maliyetli krediyle desteklenen konutlar da 5 yil süreyle satis tahdidine tabi olacak.

10 / 11

Kentsel dönüsüm çalismalarina destek verilecek. Ada düzeyinde sadece hak sahiplerine yönelik uygun maliyetli kredilerle kentsel dönüsüm projeleri hizlandirilacak.

11 / 11

Düsük gelir grubundaki vatandaslari ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKI'ye 30 milyar liralik finans saglanacak.

Ekonomist gözüyle Kızıl Goncalar: Özgür Demirtaş'tan madde madde yorum!

Ekonomist gözüyle Kızıl Goncalar: Özgür Demirtaş'tan madde madde yorum!

Aşk Hande Erçel'i güzelleştirdi: Bu ne ışıltı?

Aşk Hande Erçel'i güzelleştirdi: Bu ne ışıltı?

Sahne şovlarıyla kasıp kavuran Hadise rekor kırdı: 95 konser garanti!

Sahne şovlarıyla kasıp kavuran Hadise rekor kırdı: 95 konser garanti!