Gram altın düşecek mi yükselecek mi?

Son dakika: Altın fiyatları yılın zirvelerinde gezinirken gram ve ons altın fiyatlarına ilişkin tahminler gelmeye başladı.

18 Mayıs 2022 Çarşamba 10:43 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 10:43
1 / 16

Son dakika: Gram altin ve ons altin tarafinda hareketlilik devam ediyor. Dolar endeksindeki hafif toparlanma ve ABD 10 yillik tahvillerinde sali günkü kaybin telafi edilmesiyle ons altin 1810 dolar seviyelerinde dengelendi.

2 / 16

Bir önceki gün 900 liranin altina sarkan gram altin fiyati ise dün dolar/TL kurunun 15,90 seviyesini görmesiyle bir günde yüzde 4’e yakin yükselerek 30 liradan fazla deger atisi yasamisti.

3 / 16

Gram altin dün 937 lirayi görürken günü 933 liradan tamamladi. 928 liradan yeni güne baslayan gram altin dolar kurunun yeniden 15,80 seviyelerine geri dönmesiyle yönünü asagi çevirerek 920 liradan alici ile bulusuyor.

4 / 16

Piyasalara iliskin son dakika gelismeleri vatandaslarin gündeminde yer almaya devam ederken, altin fiyatlari tahminleri merak ediliyor.

5 / 16

Yatirimcilar için hem ons hem de gram altin tahmini yapan Altin ve Para Piyasalari Uzmani Islam Memis, Foreks’in Youtube kanalinda yaptigi degerlendirmesinde Temmuz ayinin önemine isaret etti.

6 / 16

Altinin ons fiyatinda Fed baskilanmasi oldugunu belirten Islam Memis, “ABD Merkez Bankasi Fed’in faiz politikasi emtia fiyatlarini yaklasik 6 aydir baskilamaya devam ediyor.

7 / 16

Özellikle Rusya-Ukrayna savasindan dolayi bir miktar yükselis gördük. 2068 dolar seviyesine kadar yükseldi ancak tekrar hizli bir geri çekilme gördük.

8 / 16

Bu geri çekilmede Fed’in faiz politikalari ve yil sonuna kadar faiz artirimina devam edecegi mesajini vermesiyle alakali baskilanma oldu.

9 / 16

Dolar endeksindeki hizli yükselis sonrasinda altinin ons fiyatinda 1782 dolar seviyesine kadar bir gerileme görülmüstü. Emtia yatirimcisini biraz panikletmisti” dedi.

10 / 16

“Içeride ise gram altin/TL tarafi dolar kuru tarafindan destek görmeye devam ediyor. Her ne kadar ons tarafinda bir geri çekilme görsek de altinin gram fiyatindaki düsüslerin sinirli kaldigini gözlemledik” ifadelerini kullanan Islam Memis sunlari dile getirdi:

11 / 16

“Özellikle dolar/TL kurundaki yükselis trendi ile birlikte gram altin direnç seviyelerini zorlamaya devam ediyor. Ancak gram altin için sürekli yaptigim bir uyari var. Ekranda gördügünüz rakamlar fiziki tarafta olmadigini ve banka alim satimlarinda makas araliginin çok genis oldugunu ifade etmistim.”

12 / 16

Altin fiyatlari üzerinde resesyon riski fiyatlamalarinin basladigini belirten Islam Memis, “Merkez bankalari bugüne kadar resesyon riskini konusuyordu ama su andan itibaren resesyonun ne kadar kalici olacagini tartisiyorlar. Yani resesyon riskinin artik fiyatlamaya dönüstügünü düsünüyorum.

13 / 16

Özellikle resesyon oldugu süreçlerde güvenli limana olan talebin daha çok artacagini tahmin ediyorum. O yüzden ons altinda yasanan bu baskilanmalar bence orta ve uzun vade için yatirimcisina firsat sunuyor. Yil içinde 2 bin 150 dolar olmasi yönündeki öngörümde bir degisiklik yok.

14 / 16

Mart ayinda 2068 dolari gören altin jeopolitik risklerden beslenirken ama bundan sonraki süreçlerde enflasyon ve resesyon riskinden dolayi yükselislerin devam etme ihtimali var. Gram altin fiyatinda da yükselis öngörüm devam ediyor.

15 / 16

Özellikle temmuz ayinda 1200 lira seviyesi, yil sonuna kadar da 1450 lira seviyesi öngörümde de degisiklik yok. Bunu da hem ons altin hem de dolar/TL kurunda yasanabilecek gelismelere bagliyorum.

16 / 16

Yine temmuz aylarinda döviz kurlarinda yukari yönlü ataklarin gelmesi muhtemel bir sonuç olacaktir. O yüzden emtia fiyatlarinda yasanabilecek geri çekilmeler yatirimcilara firsat sunacak” seklinde degerlendirmede bulundu.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi