Hamdi Alkan evli mi, kaç yaşında? Hamdi Alkan kimdir, aslen nereli?

Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunumuyla her hafta cumartesi ekrana gelen Şarkılar Bizi Söyler, bu hafta da birbirinden önemli konuklarıyla müzik şöleni oluşturacak. Şarkılar Bizi Söyler de bu hafta Hakan Altun yeni albümünün şarkılarını ilk defa seslendirecek. Uzun Yol Şarkıları konsepti ile ekrana gelecek olan programın bu haftaki konukları arasında sevilen isim Hamdi Alkan da yer aldı. Hamdi Alkan kimdir?

21 Mayıs 2022 Cumartesi 18:29 - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 18:29
Şarkılar Bizi Söyler’e bu hafta Sinan Özen, Hamdi Alkan ve Oya Başar konuk olacak. Şarkılar Bizi Söyler de bu hafta Hakan Altun yeni albümünün şarkılarını ilk defa seslendirecek.
 
Hamdi Alkan kimdir?
 
1967 yılında Hatay'da dünyaya gelen Hamdi Alkan, ilkokul, ortaokul ve liseyi Antakya‘da okudu. Daha sonra İstanbul’a gelerek Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde eğitim aldı. İlkokul sıralarında tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Hamdi Alkan, 1990’lı yıllarda TRT’de başlayan "3 aşağı 5 yukarı" adlı programla TV dünyasına adım attı. TRT’de ve birçok özel kanalda skeçler ve komedi programları yapan Hamdi Alkan, "Reyting Reyting" "Reyting Hamdi" ve "Hamdi Alkan TV" adlı komedi programlarını yapmaya devam etti.
 
2004 yılında Show TV’de Türkiye'nin Yıldızları yarışması projesini yaptı. 2007 yılında "Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım" Sinema filminin yönetmenliğini üstlenen Hamdi Alkan, 2009 yılında Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı ve başrollerinde Halit Ergenç, Çetin Tekindor, Batuhan Karacakaya, Canan Hoşgör ve Tolga Savacı'nın yer aldığı "Dersimiz Atatürk" filmini de yönetmiştir.
 
"O Hayat Benim" dizisinin de yönetmen koltuğunda oturan Hamdi Alkan Hayat Bazen Tatlıdır, Gurbette Aşk, Aşk Emek İster, Kendimize Doğru, Öğretmen Kemal, Arka Sıradakiler ve En İyi Arkadaşım gibi pek çok sevilen projede yönetmen olarak yer almıştır.
 
1989 yılında Canan Hoşgör ile evlenen Hamdi Alkan'ın bu evlilikten Zeynep ve Ayşe adlarında iki kızı vardır. Hamdi Alkan, 1999 yılında eşi Canan Hoşgör’den boşandı, daha sonra 2006 yılında tekrar evlendiler. 2012 yılının Mart ayında tekrar boşandılar. 24 Nisan 2014 tarihinde Selen Görgüzel ile Roma’da dünya evine girdi. Ancak çift, 8 yıllık evliliklerini geçtiğimiz Mart ayında sonlandırdı. Alkan, 1990'lı yıllardan beri çok sayıda filmde yapımcı, senarist, yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı.
Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi