Kılıçdaroğlu: Çiftçiye ÖTV'siz KDV'siz kırmızı mazot vereceğiz

Partisinin Edirne'de düzenlenen grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal'in sözü var iktidarımızda çiftçiye mazotu KDV'siz ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz'' dedi.

9 Ağustos 2022 Salı 14:51 - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 14:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’in tatile girmesinin ardından başladığı grup toplantılarına bu hafta Edirne’de devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada "Bizim sarayımız yok. Beyefendiye tahsis edilen 10 tane saray var. Biz, ülkemizi mütevazi Çankaya'dan yönetmek isteriz" dedi.

Çiftçiye KDV'siz ÖTV'siz kırmızı mazot vereceklerini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Edirne 8300 yıllık tarihiyle görkemli bir kent. Metrekare başına düşen tarihi eser itibariyle Floransa'dan sonra dünya ikincisi. O nedenle bu kenti bütün dünyaya tanıtmak zorundayız. Türkiye'ye gelen her üç turistten biri Edirne'ye geliyor.

Bugün bir ayçiçeği tarlasına gittik. Çiftçilerle buluştuk, dertlerini kısmen de olsa dinledik. Bir sorunu çözmek istiyorsan sorunu yaşayanı dinleyeceksin. Mazotta sıkıntımız var diyorlar. Gübre de sıkıntımız var diyorlar. İlaçta, tohumda sıkıntı var diyorlar. Ürünü satacağız ya zarar edersek diyorlar. Söyledim, tonunu 16 bin liradan almak zorundadır mevcut iktidar.

Pandemiden sonra tarımın bir stratejik sektör olduğunu bütün dünya öğrendi. Bizi yönetenler tarımı stratejik sektör olduğunu öğrenebildiler mi? Erdoğan iktidarları döneminde 34.5 milyar dolar ayçiçeği ve benzeri ürünlerin ithalatına para verildi.

Trakya topraklarının bölündüğünü de biliyorum. Bu konuda da kaygılar var. Bu bereketli toprakların sanayiye dönüşmemesi lazım. Bu topraklar bizi besleyen topraklar, tarım için korunması lazım.

ÇİFTÇİYE KDV'SİZ ÖTV'SİZ KIRMIZI MAZOT VERECEĞİZ

Akaryakıta zam geldi. Şehirde yaşıyorsanız arabanızı kullanmazsınız. Otobüse, metroya binersiniz. Çiftçi ne yapacak? Tarlaya metroyla mı gidecek? Tarlaya belediye otobüsüyle mi gidecek? Traktörle gidecek. Ona mazotu indirimli vereceksin. KDV'siz ÖTV'siz. Bu konuda Bay Kemal'in sesi var. Açık ve net söylüyorum iktidarımızda çiftçiye mazotu KDV'siz ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz.

YOKSULLUĞU YENMEK İÇİN YOKSULU AFİŞE ETMEYECEKSİNİZ

Kadın kardeşlerim için şunu söyleyeyim. Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Özellikle yoksul ailelerde kadın kardeşlerime söylüyorum. Sizi yaşadığınız evde erkeğe muhtaç etmeyeceğim. Yoksulluğu yenmek için yoksulu afişe etmeyeceksiniz. Sağ elin gördüğünü sol el görmeyecek. İnsanın onurunu koruyacaksınız. Yoksulluk kader değildir. Yoksulluğu yaratan iktidarın politikalarıdır. Aile Destekleri Sigortası, 1971 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosu hayata geçireceğine dair söz vermiş. Niçin bugüne kadar hayata geçmedi? Çünkü yoksulluğu kullanıyorlar, istismar ediyorlar. Bu kardeşiniz diyor ki, ister oy verin ister oy vermeyin hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye'yi kesinlikle yaratacağız.

10 TANE SARAYI VAR

 Bizim sarayımız yok. Beyefendiye tahsis edilen 10 tane saray var. Biz, ülkemizi mütevazi Çankaya'dan yönetmek isteriz. Bizim hedefimiz şu, Erdoğan'a da söyledim. Allah aşkına israf haramdır, israf yapma. Bari bir israf genelgesi çıkar. Yetmiyor mu bir uçak sana? Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmamış kadar sarayın var. Ne yapacaksın bu sarayları? Düzelteceğiz.

ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bir devletin erdemle, ahlakla yönetilmesi gerektiğini defalarca söyledim. Bir devlet hukukun üstünlüğü ile yönetilir. Baskı, şiddet ile yönetilmez. Her alanda demokrasi istiyoruz. Devleti ahlakla, bilgiyle, birikimle yöneteceksiniz. Şu anda çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyayız. TBMM'ye bakın. Milletvekillerinin büyük bir kısmı milletin değil, sarayın vekili. Saraydan talimat alıp el kaldırıp indiren insanlar milletin sesi olamazlar.

BU KADAR YARGIÇ VARKEN BİRİSİ PARAŞÜTLE GELECEK NİÇİN?

Sarayın talimatını dinleyen savcı hemen alınır süratle Yargıtay üyesi yapılır. Bir tek kararın altına imzası olmadan AYM'ye seçilir. Bay Kemal de bunu yiyecek... Yemezler. Bu kadar yargıç varken birisi paraşütle gelecek niçin? Sezgin Baran Korkmaz'ı talimatla serbest bıraktılar ya onların ödüllendirilmesi lazım. Nereye üye olursan ol sen yargıçlık yapamazsın. Yargıç vicdanıyla karar veren kişidir. KPSS bunun en basit örneğidir. Olay bu kadar büyümese derhal kapatacaklardı. Dünyanın yolsuzluğu var, beşli çeteler malı götürüyor. Görevlendirsene Devlet Denetleme Kurulu'nu. Görevlendiremez oraya, kendisi de bir parçası çünkü.

NEYİ NASIL YAPACAĞIMIZI ALTI LİDER DE ÇOK İYİ BİLİYOR

Tek kişinin iradesine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bırakmayacağız. Cumhurbaşkanı tarafsız olacak. Halkın Cumhurbaşkanı olacak. Birilerinin Cumhurbaşkanı olmaz. Yapacak çok işimiz var. Neyi nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Altı lider de çok iyi biliyor. Bütün mesele bunun zamanlaması. Bununla ilgili çalışmayı da yapıyoruz. Belli bir yere geldikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Altı parti farklıyız ama hepimiz bu ülkenin demokratikleşmesini savunuyoruz.

BANKALAR YÜZDE 400 KAR ELDE ETTİ

Faize karşıyım diyor değil mi Erdoğan? Bu yılın ilk 6 ayında bankaların karı yüzde 400 faiz geliri. Eğer bankalar yüzde 400 kar elde ediyorsa... Çiftçi, esnaf, sanayici, ücretli etti mi? Hiçbir meslek grubu yüzde 400 kar etmedi. Neymiş beyefendi faize karşıymış, karşı olduğunu söyleyeceksin birileri parayı götürecek. KKM, ekonominin kalbine yerleştirilmiş bombadır diyorlar. Bomba değil atom bombası. Buradan KKM sahiplerine yani bir avuç kişiye sesleniyorum. Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar öyle döviz garantisi falan yok. Türkiye sömürge değil.

1 milyonu geçti! Olgun Şimşek söyledi, Türkiye’nin yüreği titredi!

1 milyonu geçti! Olgun Şimşek söyledi, Türkiye’nin yüreği titredi!

Nilgün Belgün, sevişme itirafıyla gündemi salladı

Nilgün Belgün, sevişme itirafıyla gündemi salladı

Wanda Nara'dan olay yorum! Aklı fikri cinsellik

Wanda Nara'dan olay yorum! Aklı fikri cinsellik