KPSS skandalının odağındaki Yediiklim'den açıklama: Mağdur olan biziz

KPPS soru skandalı ile gündeme gelen Yediiklim Yayınevi'nin sahibi Münir Çelik, asıl mağdurun kendileri olduğunu söyledi. "Biz dönem içinde 120 soru için 100 bin soru hazırlıyoruz. MEB sorularından esinlenerek soru hazırlanıyor. Ben mi ÖSYM’den almışım, ÖSYM mi bizden almış siz taktir edin" diyen Çelik, "Soruların ÖSYM tarafından özensiz hazırlandığı yönünde bir sonuç çıkıyor burada” şeklinde konuştu.

4 Ağustos 2022 Perşembe 18:27 - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 18:27

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıkan soruların Yediiklim Yayınevi denemelerindeki bazı sorularla aynı olması sonrasında sınav iptal edildi. ÖSYM Başkanı görevden alınırken sınavla ilgili inceleme başlatıldı.

"20 SORUNUN AYNI OLDUĞU İDDİASI ASILSIZ"

Yayınevinin adreslerinde ise dün gece arama yapıldı. Bugün kameralar karşısına geçen yayınevi sahibi Münir Çelik, Ostim'deki Yediiklim Yayınevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı sınavlar için soru, deneme ve yaprak testi hazırladıklarını kaydetti.

GEÇMİŞ YILLARDAN ESİNLENDİKLERİNİ SÖYLEDİ

ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanlarının özgün sorular hazırladığını dile getiren Çelik, soruları geçmiş yıllardakilerden esinlenerek hazırladıklarını ifade etti.

"20 SORUNUN AYNI OLDUĞU İDDİASI ASILSIZ"

Soruları "herhangi birilerine özel" hazırlamadıklarını savunan Çelik, "Sosyal medyada dolaşan 20 adet noktası, virgülüne kadar aynı (ÖSYM soruları ile) denilen sorularla ilgili iddialar asılsızdır. Öyle bir soru yoktur, olması da mümkün değildir, hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş değil. Bu yayınevinin tarihinde böyle bir şey yok." diye konuştu.

"ÖSYM SORULARI ÖZENSİZ HAZIRLAMIŞ"

Devlet Denetleme Kurulu ile konuyla ilgili görüştüklerini aktaran Çelik, olayda kendilerinin mağdur olduğunu savundu. Suçu ÖSYM'ye atan Çelik, "Her türlü saldırıya geçtiler. 1 milyon 600 bin gencin mağdur olmasına üzüldük. Soruların ÖSYM tarafından özensiz hazırlandığı yönünde bir sonuç çıkıyor burada" dedi.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi