Kraliçe Elizabeth'in doğum gününe özel Barbie bebeği üretildi

70 yıldır Birleşik Krallık'ın tahtında oturan Kraliçe II. Elizabeth, bugün 96 yaşına girdi. Kraliçe'nin doğum günü için Barbie bebeği üretildi. Kraliçe bebeğin üzerinde taşıdığı pembe ve mavi kurdeleler üzerinde de Elizabeth’in babası Kral VI. George ve büyükbabası V. George’un portreleri yer alıyor. Barbie bebeğin kutusunda da taht görüntüsü bulunuyor.

21 Nisan 2022 Perşembe 14:28 - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 14:28

Popüler oyuncak Barbie’nin üretici şirketi Mattel, Birleşik Krallık tahtında geçirdiği 70 yıl dolayısıyla Platin Jübile yapacak olan Kraliçe II. Elizabeth’in sınırlı sayıda bebeğini üretti.

Kraliçe Barbie, bugün, yani Elizabeth’in 96’ncı doğum gününde piyasaya çıktı. Yeni bebek, ünlü ve tarihi figürlerin yer aldığı Barbie Saygı Koleksiyonu’nun bir parçası olarak hazırlandı.

Yeni Barbie, Kraliçe Elizabeth’in beyaz elbise ve büyükannesi Kraliçe Mary’den kalma tacını taktığı, kraliyet madalyalarını taşıdığı ikonik görüntüsünün bir kopyası olarak tasarlandı. Kraliçe Elizabeth, büyükannesinden kalan tacı Prens Philip ile evlenirken de takmıştı.  

Kraliçe bebeğin üzerinde taşıdığı pembe ve mavi kurdeleler üzerinde de Elizabeth’in babası Kral VI. George ve büyükbabası V. George’un portreleri yer alıyor.

Barbie bebeğin kutusunda da Buckingham Sarayı’ndan ilham alarak tasarlanan taht görüntüsü bulunuyor. 

Büyük Britanya tahtında en uzun süre oturan hükümdar unvanına sahip olan Kraliçe Elizabeth için 2 Haziran ile 5 Haziran arasında Platin Jübile gerçekleştirilecek.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi