Marmaris'te orman yangını! Alevler otele sıçradı

Marmaris'te yerleşim yeri yakınında başlayan orman yangını, bölgedeki otele sıçradı. Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yangın nedeniyle her tarafı saran alevler büyük paniğe neden oldu.29.07.2022 16:16 - Güncelleme: 29.07.2022 16:56

29 Temmuz 2022 Cuma 17:02 - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 Cuma 17:02

Muğla’nın Marmaris ilçesinde saat 16.00 sıralarında ilçe merkezindeki otogarın üst kısmındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE BAŞLADI

İhbarla bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere havadan ve karadan müdahaleye başladı. Bölgedeki çalışmalar sürdürülürken, yangının yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

OTELE SIÇRADI, VATANDAŞLAR PANİK İÇİNDE

Ormanlık alanda çıkan yangın, dakikalar sonra bölgedeki bir otele sıçradı. Bu anları kaydeden vatandaşların panik içerisinde kaçıştıkları ve gözyaşı döktükleri görüldü. Ayrıca yangınların sıçradığı otel de tahliye edildi.

"ŞUAN İÇİN YANGININ SÖNDÜRÜLME İHTİMALİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bölgede bulunan DHA Muhabiri Cavit Akgün CNN Türk ekranından son durumu aktardı. Yangının söndürülme ihtimalinin söz konusu olmadığını belirten Akgün, "İçmeler Suruç Mahallesi ormanlık alandan yangın çıktı. Şuan havadan ve karadan müdahale ediliyor. Aldığımız bilgiye göre yangın bir otele sıçramış durumda. Ekipler canla başla yangını söndürmek için yoğun müdahalede bulunuyor. Geçen yıl da aynı tarihte yangın çıkmış ve 9 bin hektar kül olmuştu. Şu an havadan karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Şuan yangının söndürülme ihtimali söz konusu değil. Alevler birçok noktada etkin durumda. Yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Havadan evlere sıçramaması için binaların üzerine su atılıyor" dedi.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: 7 VİLLA TAHLİYE EDİLDİ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, villalarda tahliye işlemi gerçekleştirildiğini belirterek, "Karadan ve havadan tüm ekipler müdahaleleri gerçekleştiriyor. En son Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli'ne sıçradı. Bir villaya da sıçramış durumda. Ama ekipler müdahalelerini sağlıyor. Bununla birlikte 7 villada da tahliyeler gerçekleşti" diye konuştu.

OGM: 5 UÇAK OLAY YERİNDE

Orman Genel Müdürlüğü'nden de Marmaris'teki yangınla ilgili açıklama geldi. 5 uçak, 8 helikopter ve 40 arasözün görevlendirildiğini belirten OGM, "Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın Kahramanları Yeşil Vatanımızı korumak için alevlerle mücadele ediyor" ifadelerini kullandı.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi