Moskva mürettebatına ne oldu? Putin’in intikamı!

Ukrayna’nın Neptün füzeleriyle vurarak batırdığını iddia ettiği, Rusya’nın ise yaşanan bir cephanelik kazası sonucu battığını iddia ettiği Rus donanmasının amiral gemisi Moskva’nın mürettebatı sır oldu. 450 mürettebatın kayıp olduğu iddia edilirken, Rus lider Vladimir Putin’in intikam için Neptün füzelerinin üretildiği fabrikayı yok ettiği öne sürüldü.

15 Nisan 2022 Cuma 18:05 - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 18:05
1 / 7

Rus donanmasinin en önemli gemisi olan ve 40 yildir hizmet veren Moskva, mavi sulara gömülmüstü. Ukrayna, gemiyi Neptün füzeleriyle kendilerinin vurdugunu söylerken, Rusya tarafindan yapilan açiklamada cephanelikte çikan yangin sonucu geminin battigi iddia edildi.

2 / 7

Moskva’nin batisiyla öfkelenen Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, baskent Kiev’e yeniden hava saldirisi düzenletti. Kiev’deki Neptün füzelerinin üretildigi fabrikaya ‘intikam’ saldirisi baslatildigi ve fabrikanin yok edildigi öne sürüldü.

3 / 7

Batan Moskva gemisinin, nükleer baslik tasidigi haberleri de günün en korkunç söylentileri arasinda yer aldi. Geminin mürettebati ise sirra kadem basti. Rusya, mürettebatin tahliye edilerek kurtarildigini söylese de Ukrayna’dan yapilan açiklamada aksi iddia edildi.

4 / 7

Ukraynali yetkililer, Moskva’nin birinci kaptani 44 yasindaki Anton Kuprin’in öldürüldügünü duyurdu. Kiev Içisleri Bakanligi danismani Anton Gerashenko, “Rusya Federasyonu Karadeniz Filosunun eski amiral gemisinde meydana gelen patlama ve yangin sirasinda öldü” dedi.

5 / 7

Mürettebatin sadece 50 kadarinin bir Türk gemisi tarafindan kurtarildigi düsünülüyor. 14 kisinin ise Sivastopol limanina ulastigi, ancak 450 mürettebattan hala haber alinamadigi iddia ediliyor.

6 / 7

14 kisinin daha Sivastopol limanina uçtugu ve akibetleri hala gizemini koruyan yaklasik 450 kisinin ayrildigi bildiriliyor.

7 / 7

Sivastopol'da çekilen bir videoda, Moskva’daki mürettebata ait oldugu iddia edilen düzinelerce arabanin hala limanda park halinde oldugu ve sahiplerinin onlari almaya gelmedigi görüldü.