NASA, hologramla insanları uzaya ışınladı

NASA bir ilki daha gerçekleştirdi. Ajans, tarihte ilk kez hologram yoluyla uzaya insan ışınladığını duyurdu. Oluşturulan 3 boyutlu görüntüler gerçek zamanlı olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na aktarıldı. Hologram teknolojisiyle uzaya ışınlanan Dr. Josef Schmid, “Bu yeni tür bir insan keşfi” dedi.

19 Nisan 2022 Salı 11:54 - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 11:54

Hologram ve teleportasyon (ışınlama) bir araya getirildi. NASA bir grup bilim insanını Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) holoport etti.

Bilim kurgu sevenlerin Isaav Asimnov kitaplarından ya da Star Trek gibi filmlerden hatırlayacağı üzere bir kişinin görüntüsü uzakta hologram olarak yeniden ortaya çıktı.

NASA geliştirilen hologram teknolojisiyle Dr. Josef Schmid ve ekibinin hologram görüntüsünü ISS'e gönderdi.

Uzay'a ışınlanan Schmid, "Bu yeni tür bir insan keşfi. Bedeniniz yeryüzündeyken varlığınız Dünya dışına çıkabiliyor" dedi.

Doktor Schmid ve ekibinin 3D bedenleri Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Doktor Schmid ve ekibinin 3D bedenleri Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Holoport teknolojisi bir süredir geliştiriliyor. Teknoloji devi Microsoft bu fikri konsept aşamasında ele almaya başlamıştı. NASA'nın yeni adımıyla bu fikir Uzay'a da taşındı.

İlk defa sanal ışınlanmayla insanlar Dünya'nın dışına çıkartıldı.

Ekiplerin el sıkıştığı belirtildi. Holoport teknolojisinde artırılmış gerçeklik uygulamalarının etkinliğinin artırılması planlanıyor. Böylece bir başka noktaya ışınlanan üç boyutlu görüntüler gittikleri yerlerde gezebilecek. Yani bilim insanları yakın gelecekte yeryüzünde oturup Mars'ta keşif yürüyüşüne çıkabilir.

Pelin Karahan'ın ''Çıplak fotoğraf'' itirafı gündemi salladı

Pelin Karahan'ın ''Çıplak fotoğraf'' itirafı gündemi salladı

Fena sobelendi! Tamer Karadağlı'nın kendisi tiyatro!

Fena sobelendi! Tamer Karadağlı'nın kendisi tiyatro!

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti