Oya Başar evli mi, kaç yaşında?, Oya Başar kimdir, aslen nereli?

Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunumuyla her hafta cumartesi ekrana gelen Şarkılar Bizi Söyler, bu hafta da birbirinden önemli konuklarıyla müzik şöleni oluşturacak. Şarkılar Bizi Söyler de bu hafta Hakan Altun yeni albümünün şarkılarını ilk defa seslendirecek. Uzun Yol Şarkıları konsepti ile ekrana gelecek olan programın bu haftaki konukları arasında sevilen isim Oya Başar da yer aldı. Oya Başar kimdir?

21 Mayıs 2022 Cumartesi 18:27 - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 18:27
Şarkılar Bizi Söyler’e bu hafta Sinan Özen, Hamdi Alkan ve Oya Başar konuk olacak. Şarkılar Bizi Söyler de bu hafta Hakan Altun yeni albümünün şarkılarını ilk defa seslendirecek.
 
Oya Başar kimdir?
 
1956 yılında dünyaya gelen Oya Başar, 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na girmiştir. İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Oya Başar Devekuşu Kabare başta olmak üzere İstanbul Tiyatrosu ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha birçok tiyatroda çalıştı.
 
Oya Başar, televizyon dizileri yaptı ardından Levent Kırca ile adlarını taşıyan tiyatro kuruldu. Kariyerinde önemli bir yere sahip 1986 yılında başlayan Olacak O Kadar televizyon dizisinde de eşi ile birlikte oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 2007 yılında yakalandığı meme kanseri hastalığı sonrası çalışmalarına ara vermeyen Başar, hastalığını atlatmıştır. Son dönemde Şehir tiyatrolarına tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.
 
Fena sobelendi! Tamer Karadağlı'nın kendisi tiyatro!

Fena sobelendi! Tamer Karadağlı'nın kendisi tiyatro!

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı