Putin nerede hata yaptı? Rusya, Ukrayna'da batağa mı saplandı?

İstatistikler, Rusya'nın dünyanın en büyük ve en güçlü ordulardan birine sahip olduğunu gösteriyor. Ancak buna rağmen Ukrayna'da istediği ilerlemeyi sağlayamadığı yorumları yapılıyor. Zira Kremlin de Ukrayna'da ciddi kayıplar verdiklerini doğruladı. Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Washington Post, dokuz maddede Rus ordusunun neden başarılı olamadığını yazdı.

Editör: Şevket Arslan | 10 Nisan 2022 Pazar 03:14 - Güncelleme: 10 Nisan 2022 Pazar 03:14
1 / 8

Yakalanan Rus askerlerinin ifadelerine göre birçok birlik Ukrayna'yi isgal edeceklerinden habersizdi. Bazilari kendilerine askeri bir tatbikata katildiklarinin söylendigini belirtti. Bazilari ise sadece Donbas bölgesine gönderildiklerinden haberdardi. Rus askerleri psikolojik olarak hazir degildi.

2 / 8

Rus birlikleri karsilastiklari kosullarla ilgili de hazirliksizdi. Yanlarina aldiklari iki haftalik erzak hizla tükendi. Rus askerlerinin yakitlari olmadigi için yol kenarlarinda mahsur kaldigini ve aç askerlerin dükkanlari yagmaladigini gösteren videolar ortaya çikti.

3 / 8

Birlikler, yiyecek ve diger malzemeleri tükendiginde, üstlerinin ikmal için hiçbir plani yoktu. Tanklar durdu.

4 / 8

Askeri uzmanlara göre, birlikler sinirin ötesine gönderilmeden önce Ukrayna hava savunma sistemlerinin yok edilecegini bekliyorlardi. Hava destegi olmadan içeri girdiler. Washinton Post; bunu, komutanlarin çok az direnisle karsilasacaklari yönündeki yanlis hesaplamasiyla açikliyor. Ukrayna askeri uçaklarinin isgalden yedi hafta sonra hala havada olduguna dikkat çekiliyor.

5 / 8

Isgal dört cephede baslatildi. Kuzeyde Kiev'e, kuzeydoguda Harkov'a dogru. Dogu ve güneyse Kirim'dan. Ilk direnis basladiginda, birlikler kendilerini ülkenin sinirlari boyunca dizilmis halde buldular. Böylece zaten yetersiz olan tedarik hatlari uzadi.

6 / 8

Ruslar iletisim kurmak için cep telefonlarini ve eski moda radyolari kullanarak büyük bir savasa giristi. Ukraynalilar, bu sayede cephede Rus hareketleriyle ilgili mesajlari engelledi. Gazeteye göre yedi Rus generalden bir kismi, Ukraynalilarin konumlariyla ilgili mesajlari ele geçirmesi nedeniyle öldü.

7 / 8

Uzmanlar, Rusya'nin merkezilesmis ordusunun karadaki askerlere karar verme veya emir verme yetkisi vermedigini belirtiyor. Cephede zorlukla karsilasan birlikler, Moskova'daki üstlerinden emir beklemek zorunda kaliyor.

8 / 8

Rus birlikleri açikça direnisle karsilasacaklari bir senaryoya hazirlikli degildi. Görünüse göre yedek bir planlari da yoktu. Bunun yerine, birlikler baslangiçta emredildigi gibi ilerlemeye devam ettiler. Bu da onlari kolay hedef haline getirdi.

Fatih Terim, Fenerbahçe'nin kaderini yaşıyor

Fatih Terim, Fenerbahçe'nin kaderini yaşıyor

James Bond tanınmaz halde! Ne oldu sana 007?

James Bond tanınmaz halde! Ne oldu sana 007?

Yusuf Güney fikir değiştirdi: 'Kenan Işık kaybolmadı, gelmek istemiyor'

Yusuf Güney fikir değiştirdi: 'Kenan Işık kaybolmadı, gelmek istemiyor'

Duayen sanatçı Müjdat Gezen, Güldür Güldür Show’da!

Duayen sanatçı Müjdat Gezen, Güldür Güldür Show’da!

Gönül Dağı setinde taciz skandalı: Üstelik ikisi de kadın!

Gönül Dağı setinde taciz skandalı: Üstelik ikisi de kadın!

Gökhan Özoğuz'a köprüyü satabiliriz: O iddiaya inandı!

Gökhan Özoğuz'a köprüyü satabiliriz: O iddiaya inandı!