Putin nükleer savaş başlatır mı? Rusya'nın silahları!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı nükleer silah kullanması olasılığı tüm dünyada endişe uyandırıyor. Ancak uzmanlar Rus liderin nükleer silah kullanmadan önce bir 'retorik savaşı' (etkileyici konuşma sanatı) verdiğini ve düşmanlarını korkutmak istediğini düşünüyor.

11 Nisan 2022 Pazartesi 17:12 - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 17:12
1 / 7

Rusya'nin 24 Subat'ta baslayan Ukrayna'ya yönelik saldirilari devam ederken zaman zaman 'nükleer silah' ifadesi ortaya atiliyor.


2 / 7

Son olarak Putin'in generallerine Rusya'nin nükleer bombalarini “özel bir muharebe görevi rejimine” koymalarini söyledigi ögrenildi.

3 / 7

Putin'in bu sözlerle tam olarak neyi kastettigi anlasilamasa da nükleer silahlarini kullanmayi planladigi düsünüldü.

4 / 7

Uzmanlar bu konuda ikiye bölünüyor. Bazilari, neredeyse köseye sikisan ve yaptirimlarla karsilasan Putin'in istedigini elde edemedikçe daha öfkeli bir hale geldigini ve nükleer silahlari kullanabilecegini savunuyor.



5 / 7

Bazi uzmanlar ise nükleer silahlari kullanmanin o kadar da kolay bir karar olmadigi görüsünde. Ayrica Rus ordusunun durusunda nükleer silah kullanmaya yönelik herhangi bir degisiklik olmadigi öne sürülüyor.

6 / 7

Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace ise, Putin'in su ana kadarki sözlerinin ve eylemlerinin bir “retorik savasinin” parçasi oldugunu söylüyor. Wallace, Putin'in nükleer silahlari oldugunu tüm dünyaya hatirlatmaya çalistigini öne sürüyor.

7 / 7

Atom Bilimcileri Bülteni'nden uzmanlar 1987'den beri nükleer stoklari takip ediyor. Rapora göre Rusya'da 4.477 adet nükleer savas basligi bulunuyor. Bunlardan 1.588 tanesi stratejiktir ve balistik füzeler veya agir bombardiman uçaklari yoluyla yok edilebilir.

Amanda Holden, elbisesini sergilerken göğüslerini es geçmedi

Amanda Holden, elbisesini sergilerken göğüslerini es geçmedi

Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!

Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!

Hadise'yi frikik korkusu sardı, kameramanı fırçaladı: Aşağıdan çekiyorsun

Hadise'yi frikik korkusu sardı, kameramanı fırçaladı: Aşağıdan çekiyorsun