Putin’in propaganda kraliçesi! Oğlu asker kaçağı çıktı

Rus televizyon sunucusu Tina Kandelaki, Rusya’nın Ukrayna’yı saldırılarını haklı çıkaracak yayınlar yapıyor. Putin’e yakınlığıyla bilinen propaganda sözcüsünün savaş merakına rağmen oğlunun askere gitmemesi dikkat çekti.

30 Nisan 2022 Cumartesi 10:31 - Güncelleme: 30 Nisan 2022 Cumartesi 10:31
1 / 5

Rus TV sunucusu Tina Kandelaki, savas yanlisi propagandalariyla Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in sözcülügünü yapiyor. Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarini da savunarak mesru göstermeye çalisan sunucunun Putin’e de yakin oldugu biliniyor. Tina Kandelaki televizyonda her ne kadar savas çigirtkanligi yapsa da söz konusu oglu olunca isler degismis gibi gözüküyor.

2 / 5

Ünlü sunucunun oglu Leo Kandelaki’nin bu hafta 21 yasinda girmesine ragmen orduya çagrilmamasi, sosyal medyada alay konusu oldu.



3 / 5

Yasiti olan Ruslar, Ukrayna’da cepheye giderken müzisyen Leo’nun askere gitmemesi üzerine, “Neden askerde degilsin? Eve dönemeyeceginden mi korktun?” gibi sert yorumlar yapildi.

4 / 5

Bir baska kullanici ise, “Çocuklarin öldürüldügünü görmekten mutlu olan annenin bir canavar oldugunu nasil yasayip anlayabilirsin. Milyonlarca insan, yaslilar, kadinlar, çocuklar öldürülüyor ve annen gözünü kirpmiyor.” dedi.

5 / 5

46 yasindaki Tina Kandelaki, Moskova'daki bir mitinginde Putin'le ayni sahneyi paylasmis ve kalabaliga sunlari söylemisti: "Su anda geçmek zorunda oldugumuz tüm zorluk ve zorluklara ragmen Rusya'nin rütbesini gururla tasiyoruz. Antarktika'yi kesfeden bizdik, sarbon ve koronavirüs için bir tedavi gelistirdik. Hipersonik teknolojileri kesfeden bizdik. Bizim balemiz hala dünyanin en iyisi. Sosyal medya hesabi gibi silinemeyiz çünkü yikilamayacak bir milletiz. Bizi dizlerimizin üzerine çöktürmeye çalissalar da asla basarili olamayacaklar çünkü Rusya asla diz çökmeyecek.”