Putin’in ‘süper’ cephaneliği! Henüz savaş sahnesine çıkmadılar!

Ukrayna karşısında beklenen varlığı gösteremeyen Rusya’nın, buna rağmen cephaneliğinde ne denli korkunç silahlar olduğu aşikar. Rus lider Putin’in cephaneliği arasında, henüz kullanmadığı 6 süper silah bulunuyor.

21 Nisan 2022 Perşembe 18:33 - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 18:33
1 / 6

Rusya Devlet Baskani Putin, geçtigimiz gün yaptigi açiklamada, ayni anda 12 nükleer savas basligi atesleyebilen "RS-28 Satan 2" (RS-28 Satan 2) füzesini basariyla firlattiklarini iddia etti. 35 metre uzunlugundaki devasa nükleer savas basligi, 11 mil uçabiliyor ve 15 füze tasiyor. RS-28 Satan II, Fransa büyüklügünde bir alani yok etme potansiyeline sahip.

2 / 6

Skyfall, hava savunma sistemlerinden kaçma ve zor hedefleri vurma yetenegine sahip. Rusya’nin elini oldukça güçlendiren süper silah, sinirsiz bir menzile sahip olmasiyla dikkat çekiyor. Karadan ve denizden firlatilabilen seyir füzesi, günlerce havada ilerleyip hedefine ulasabiliyor. Son teknoloji silah sistemi, diger silahlarin ulasamadigi baslica askeri bölgeleri hedef alabilir.

3 / 6

Rusya’nin süphesiz en korkunç süper silahlarindan biri nükleer silahli denizalti insansiz araci Poseidon. Adini Yunan deniz tanrisi Poseidon’dan alan denizalti, radyoaktif tsunami dalgalari meydana getirebiliyor. Özellikle uçak gemileri için büyük tehlike olusturan Poseidon, meydana getirdigi radyoaktif dalgalarla kiyida da büyük bir tahribata neden oluyor.

4 / 6

Supra-light lazer topu olarak bilinen füze, aslinda bir hava savunma sistemi Supra -light, tehdit olarak gördügü uydulari, uçaklari, insansiz hava araçlarini ve füzeleri vuruyor. Füze ve uçaklardaki elektronigi kilometrelerce öteden etkisiz hale getirebiliyor. Olumlu hava kosullarinda mükemmel çalistigi söylenen silahi durdurabilecek tek sey ise kötü hava kosullari.

5 / 6

Yu-74 Avangard’in etkisinin, dünyaya çarpan bir göktasiyla ayni olacagi öne sürülüyor. Hipersonik savas basligi planör o kadar hizli ki, hedeflerinin tepki vermesine sans bile tanimiyor. Silahin, sesten 20 kat hizli oldugu biliniyor.

6 / 6

Nükleer füze, savas uçaklarindan atesleniyor ve çikis noktasindan itibaren yaklasik 2.000 km menzile sahip. Hem nükleer hem de konvansiyonel savas basliklari takilabiliyor. Bu da onu düsman için daha tehlikeli bir hale getiriyor. Moskova daha önce füzeyi "ideal silah" ve hava savunma sistemleri tarafindan "dokunulmaz" olarak nitelendirmisti.

Sizi nasıl bir gün bekliyor? 23 Nisan günlük burç yorumları

Sizi nasıl bir gün bekliyor? 23 Nisan günlük burç yorumları

Cem Yılmaz yine rahat durmadı: Serenay'ın göğüsleri bitti, Necla'nın zencefilleri başladı!

Cem Yılmaz yine rahat durmadı: Serenay'ın göğüsleri bitti, Necla'nın zencefilleri başladı!

Murat Boz'a ayıp ettiler: Sedat Peker'e de benzetilmez ki...

Murat Boz'a ayıp ettiler: Sedat Peker'e de benzetilmez ki...