Rusya-Ukrayna haberleri I Rusya: Azovstal'da Ukrayna güçlerine saldırı başlattık

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol'de Azovstal Metalürji Fabrikası'nda tahliyeler nedeniyle uygulanan ateşkesi ihlal eden Ukrayna güçlerine yönelik saldırı başlattıklarını duyurdu. Bölgeden dumanların yükseldiği belirtiliyor.

3 Mayıs 2022 Salı 17:14 - Güncelleme: 3 Mayıs 2022 Salı 17:14

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta iki ay geride kalırken kritik öneme sahip Mariupol'de yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı basın servisi yetkilisi Vadim Astafyev, yaptığı açıklamada, fabrika sahasında bulunan Ukrayna ordusu ve Azov taburu mensuplarının sivillerin tahliyesi için ateşkesin uygulandığı sessizlik rejimini silahlı çatışma için kullandığını öne sürdü.

RUS ORDUSU İMHA ETMEYE BAŞLADI

Astafyev, "Fabrika sahasındaki bodrumlardan çıktılar, sahada ve fabrikanın binalarında atış pozisyonuna geçtiler. Rus ordusu ve (sözde) Donetsk Halk Cumhuriyeti birlikleri obüs ve uçak kullanarak bu atış pozisyonlarını imha etmeye başladı" diye konuştu.

Azovstal fabrika sahasından silah seslerinin geldiği ve duman yükseldiği belirtiliyor. 

TAHLİYE KORİDORU OLUŞTURULMUŞTU

Geçen hafta sonu Azovstal Fabrikası'ndan sivillerin tahliyesi için Rus ordusu sessizlik rejimi ilan ederek çatışmaları durdurmuş ve sivillerin çıkması için tahliye koridoru oluşturmuştu. 100'den fazla sivil fabrikadan çıkarılarak güvenli yerlere götürülmüştü.

Banu Alkan, kafayı Hadise'nin göğüslerine taktı

Banu Alkan, kafayı Hadise'nin göğüslerine taktı

Arda Güler’de de var! Arap sevgiliden Naomi’ye 12 milyonluk armağan!

Arda Güler’de de var! Arap sevgiliden Naomi’ye 12 milyonluk armağan!

Hasan Can Kaya, apar topar ameliyata alındı

Hasan Can Kaya, apar topar ameliyata alındı