Seçim anketlerinde son durum! İktidarın yüzde 20'ye yakın oy kaybı var!

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet S. Pösteki, yaklaşan seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İktidarın ciddi bir oy kaybı yaşadığını belirten Pösteki, "Cumhur İttifakı'nın 2018'den bu yana yüzde 20'ye yakın bir oy kaybı olduğunu saptıyoruz. Aynı şekilde Millet İttifakı'nın 10 puan üzerinde bir artışı var" ifadelerini kullandı.

21 Haziran 2022 Salı 14:33 - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 14:33
1 / 8

2023 seçimleri öncesinde anket sirketleri yaptiklari arastirmalari yayinlamaya devam ederken, ORC Arastirma Genel Müdürü Mehmet S. Pösteki'den çok konusulacak açiklamalar geldi.

2 / 8

Ankara Masasi Gündem Özel'de sorulari yanitlayan Pösteki, ekonomi kaynakli iktidardan kaçan çok sayida seçmen grubu oldugunu söyledi.

3 / 8

Ekonomik konuda seçmenin muhalefete güven duymaya basladigini belirten Pösteki "Bu da AK Parti'nin daha da erimesine neden olacaktir" dedi.

4 / 8

Pösteki, “Ekonomi ile alakali bir güvensizlik var. Iktidara ve muhalefete karsi. Muhalefet bu konu ile alakali her ne kadar çalismalar yapiyor gibi görünse de, bunu tam olarak insanlara anlatamiyorlar. Bu güvensizlige yol açiyor. Ekonomiden dolayi iktidardan kaçan bir seçmen grubu var mi diye sorarsaniz bu oldukça fazla. Ekonomik konuda muhalefete güven duyarsa insanlar ki seçmenler oraya egilim göstermeye basladilar ve devam edecektir. Bu da AK Parti'nin daha da erimesine neden olacaktir diye görülüyor sahada" ifadelerini kullandi.

5 / 8

Seçmenin tek meselesinin ekonomi olmadigini söyleyen Pösteki, "Bir kaç tane ana unsuru var. Ekonomi, adalet, özgürlük endisesi, egitim, yargi gibi bir sürü mesele var” diye konustu.

6 / 8

Cumhur Ittifakinin 2018'den bu yana yüzde 20'ye yakin oy kaybinin oldugunu vurgulayan Pösteki, Millet Ittifaki'nin oylarinda artis oldugunu söyledi.

7 / 8

Pösteki sözlerini söyle tamamladi:
"Yaptigimiz çalismalarda her zaman vatandasa çözüme kavusmasini istediginiz baslica problemler nelerdir diye soruyoruz. Açik ara ekonomi önce çikiyor. Iktidar ekonomik anlamada düzetmeler yapabilir. Bu iktidarin oy kaybini biraz olsun hafifletebilir. Ama iktidarin tüm oy kaybini kapatacak bir durum degil. Cumhur Ittifaki'nin 2018'den bu yana yüzde 20'ye yakin bir oy kaybi oldugunu saptiyoruz.

8 / 8

Sadece bizim verilerimizle degil birçok kurumsal arastirma sirketinin verilerinde bu sekilde. Ayni sekilde Millet Ittifaki'nin 10 puan üzerinde IYI Parti, CHP'yi kastediyorum. 10 puandan fazla oylarini arttigini görüyoruz."