Son dakika... Vahşice katledilen Pınar Gültekin davasında karar

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i varil içerisinde diri diri yakıp üzerine beton döken katil zanlısı Cemal Metin Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme devamında haksız tahrik olduğuna karar vererek Avcı'nın cezasını 23 yıla indirdi. Gültekin ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir çok talihsiz bir karar olduğunu, bunu istinafa taşıyacaklarını söyledi.

20 Haziran 2022 Pazartesi 15:55 - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 15:55

Muğla'da Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme haksız tahrik indirimi ile cezayı 23 yıla indirdi. Duruşmada tutuksuz sanıklar kardeş Mertcan Avcı, anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verildi.

‘BUGÜN BURADA HUKUK VE ADALET ÖLMÜŞTÜR’

Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, “Bugün burada hukuk ölmüştür, adalet ölmüştür. Bugün Muğla'da adalet ölmüştür. Cinayetin öncesini tasarlıyor, sonrasını tasarlıyor. Bağ evine götürüyor. Diri diri yakıyor. Betona gömüyor. Nehre atıyor. Böyle bir olayda 23 yıl hapis cezasının verildiği bir ortamda kadın cinayetlerini önleyemeyiz. Bu tip kararlar kadın katillerini yüreklendirir. Tek kelimeyle yazıklar olsun” dedi.

‘YARGITAY'A GİDECEĞİZ BU MESELE BURADA KAPANMADI’

Epözdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki yıl bu dosya Amerika Birleşik Devletleri'ne yazılan müzakereyle sürüncemede kaldı. Maktüllerin özel hayatları yargılanmaya çalışıldı. Cinayet meşrulaştırılmaya çalışıldı. Reddi hakim talep ettik. Her seferinde reddi hakim taleplerimiz reddedildi. Adalet Bakanı'nın 'kadına şiddetle mücadele iradesi ortaya koyacağız' beyanı vardı. Bu dosyayı incelerse çok seviniriz. Cumhurbaşkanı 'sürecin takipçisi olacağız' demişti. Hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Yargıtay'a gideceğiz. Bu mesele burada kapanmadı. Diri diri yakılan bir kadına nasıl indirim uygulanıyor? Bu karar hukuki dayanaktan yoksundur. Bu kararlar yüzünden Türkiye'de profesyonel kadın katili müessesesi oluştu. 5 sanığa beraat 1 sanığa haksız tahrik indirimi verildiği bir ortamda kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini önleyemeyiz."

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de kayboldu. Soruşturma kapsamında 5 gün sonra gözaltına alınan eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, çıkan kavgada Gültekin'i boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti. Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Gültekin'in kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan tutuklandı. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da tutuklandı.

 

Cem Yılmaz sahneye yeni dostu 'ayama-kuytayma köpeği' ile çıktı!

Cem Yılmaz sahneye yeni dostu 'ayama-kuytayma köpeği' ile çıktı!

Sıla Türkoğlu: 'Kadınların sessiz kalması beni çok üzüyor'

Sıla Türkoğlu: 'Kadınların sessiz kalması beni çok üzüyor'

Lindsey Pelas'ın göğüsleri elbisesine sığmadı

Lindsey Pelas'ın göğüsleri elbisesine sığmadı