Teröristler ablukaya alındı! MSB peş peşe duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığındaki 12 teröristin öldürüldüğünü, Mersin'de de eylem hazırlığındaki teröristlere operasyon düzenlendiğini ve 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

28 Nisan 2022 Perşembe 11:45 - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 11:45

Terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) operasyonlarla ilgili son durumu paylaştı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki terör inlerini yerle bir etmeyi sürdürüyor. Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen 12 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi” ifadesi kullanıldı.

PENÇE-KİLİT'TE 57 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Irak'ı kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Akar, 'Oradaki teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları tek tek ele geçiriliyor. Operasyon kapsamında 57 terörist etkisiz hâle getirildi. Dün teröristlerin alçak saldırısında üç kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. Kendilerine Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Onların kanlarını yerde bırakmayacağımıza söz verdik. Operasyonlarımız yoğun şekilde başarıyla devam ediyor” dedi.

EREN ABLUKA-7 OPERASYONU BAŞLATILDI

Öte yandan, PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Tunceli ilinde “Eren Abluka-7 (Tunceli-Buzlutepe) Şehit J.Uzm.Çvş. Burak Tortumlu” Operasyonu başlatıldı.

Operasyonda Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 622 personel 40 operasyonel tim görev alıyor. Operasyonun 1’inci gününde, Tunceli ili Buzlutepe bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde tespit edilen 5 sığınakta çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Abluka Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİSTLERE OPERASYON

Öte yandan Mersin'de de eylem hazırlığındaki teröristlere operasyon düzenlendi. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında, "Mersin İl Jandarma Komutanlığınca, 27 Nisan 2022 tarihinde Mersin Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde, PKK-KCK Silahlı terör örgütünün yurt içi eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Avaşin Basyan ve Zap bölgelerine yönelik yürütülen Pençe-Kilit operasyonuna misilleme yapmak amacıyla, EYP düzenekli bombalı eylem arayışı içerisinde oldukları tespit edilen 6 terörist, eş zamanlı operasyonla kaldıkları ikametlerde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan teröristlerin kaldıkları ikametlerde yapılan aramada çok sayıda dijital malzemeye incelenmek üzere el konulmuştur" denildi.

 

Nurgül Yeşilçay'ın videosu "48 kere maşallah" dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu "48 kere maşallah" dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi