Türkiye'de bir ilk: O ilde 'nöbetçi kuyumcu' sistemine geçildi

Diyarbakır’da kentte yoğun turist gelmesiyle birlikte Türkiye’de bir ilk yapılarak 'nöbetçi kuyumcu' sistemini faaliyete geçirdi. Her hafta belli sayıda kuyumcunun dönüşümlü olarak nöbete kalacağı belirtildi.

18 Mayıs 2022 Çarşamba 18:44 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 18:44
1 / 7

Diyarbakir Kuyumcular ve Sarraflar Odasi Baskani (DIKO) Mehmet Yüksel ve ekibi, oda olarak kuyumcu sektörü ve kent için belirledikleri projeleri hayata geçirmeye basladi.

2 / 7

Tarihi ile turizmin gözdesi olan Diyarbakir’a yogun turist gelmesiyle birlikte Türkiye’de bir ilk yapilarak “Nöbetçi kuyumcu” sistemi baslatildi.

3 / 7

Yaklasik 450 üyesi olan DIKO’da hafta sonlari için Sur ilçesinde 6 kuyumcu, diger ilçelerde ise 3’er kuyumcu açik kalip hem vatandasa hizmet vermis olacagi hem adil bir sistemle herkesin kazanç saglayacagi belirtildi.

4 / 7

DIKO baskani Yüksel, sistemle birlikte fahis fiyatlarinda önüne geçilip vatandaslarin da rahat hizmet alacagini belirtirken, kentte gelenlerin Diyarbakir’in hasir bilezigi gibi el islemeli ürünlerine de ulasabilecegini kaydetti.

5 / 7

28 yildir sektörün içinde oldugunu animsatan DIKO Baskani Yüksel, sektörel eksiklik ve ihtiyaçlari oldugunu söyledi. Bu göreve geldikten sonra hem memlekete hem sektöre hem de Türkiye’ye örnek olacak projeler ürettiklerini aktardi.

6 / 7

Yüksel sözlerini söyle sürdürdü: “Ilk projemizi geçen hafta faaliyete koyduk. Sehrimizin ihtiyaci olan nöbetçi kuyumcu sistemini oturttuk. Ilk pazarimiz basariyla sonuçlandi. Herkes bizleri güzel bir sekilde dinleyerek uydu. Çok sevinçliyiz. Bu, Türkiye’de bir ilk oldu. Nöbetçi kuyumcu sistemini bir ihtiyaç olarak tespit ettik. Diyarbakir’imiza arttik binlerce turist gelemeye basladi.

7 / 7

Bu da bizim için çok sevindirici. Diyarbakir’in ürettigi özel ürünlerimiz var. Hasir bilezigimiz, çesitli kolyelerimiz, el islemelerimizi tanitmak için. Hafta sonlari buraya turlar düzenleniyor. Bunun için de çok mutluyuz. Bizim sektörün üzerine düsen bunlari tanitmak ve nöbetçi kuyumcu sistemini oturtmak. Pazar günleri Sur ilçesinde turlarin geldigi noktalar var. Zorunlu olarak 6-7 kuyumcu açik birakmaya çalistik. Bu dönüsümlü olacak. Her hafta 6 is yeri açik kalacak. Istedigimiz gibi de herkes uymus oldu. Bütün sektöre tesekkür ederim. Diger semtlerimizde de 3’er is yeri açik kalacak. Öyle bir proje yapip uyguladik. Çok da güzel oldu. 450’ye yakin bir esnafimiz var. Bunlarin hepsini proje içine dahil ettik.”

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi