Uçak kazasından 98 kişi ölmüştü! Ama o, kurtulmayı başardı!

2020 yılında Pakistan’da bir yolcu uçağının binaların üstüne düşmesi sonucu uçaktaki 98 kişi hayatını kaybetti. O korkunç kazadan 2 mucize çıktı. O mucizelerden biri Zafar Masud’du. Masud, kazadan son anda nasıl kurtulduğunu 2 yıl sonra anlattı.

22 Mayıs 2022 Pazar 10:54 - Güncelleme: 22 Mayıs 2022 Pazar 10:54
1 / 10

Pakistan’in Karaçi kentinde Mayis 2020’de pisti çok süratli geçen uçak, iki motorunu kaybetti. Uçak Cinnah Uluslararasi Havalimani’ni üzerinde iki veya üç kez turladiktan sonra yerlesim yerlerinin üzerine düstü.

2 / 10

Kaza sonrasi tam bir can pazari yasandi. 98 kisinin hayatini kaybettigi olaydan sadece Muhammed Zübeyr ve Punjab Bank baskani Zafar Masud sag kurtuldu.

3 / 10

Zafar Masud, kaza öncesi ve kaza sirasinda yasadiklarini anlatti. Zafar Masud, aslinda bir önceki uçaga binecegini ama daha sonra biletini degistirdigini söyledi.

4 / 10

Koridorda oturmayi tercih ettigini bilmeyen yeni bir asistan, ona pencerenin yaninda bir koltuk ayirmisti ama Zafar Masud, sans eseri onu degistirmesini istedi.

5 / 10

Koridor tarafina aldirdigi koltuk, Zafar’in hayatta kalmasini sagladi.

6 / 10

Kazadan sag kurtulan diger tek yolcu olan Muhammed Zübeyr de Zafar’dan birkaç koltuk geride oturuyordu.

7 / 10

Zafar, “Hayatta kalmamda o koltugun konumunun çok önemli bir rol oynadigini düsünüyorum” dedi.

8 / 10

Kaza sonrasi gözünü açtiginda Zafar Masud’u alevler arasindan 3 kisi kurtardi. Adamin sedyede gülerken çekildigi fotograf, belki de her seyi anlatiyordu.

9 / 10

Zafar Masud kaza aninda yasadiklarini söyle anlatti: “Tanrim, Tanrim, yani uçak düsüyor ve ölüyorum. Bu sesi tam anlamiyla içeriden aldim. Tanrim, 'Hayir, zamani degil, ölmeyeceksin’ dedi. Sonra tekrar sordum, Allah'im dedim, ama biliyorsun, bu kaçinilmaz. Düsüyor.”

10 / 10

“'Evet, uçak düsüyor ama senin siran degil' dedi. Bu sürdürdügüm bonus bir hayat. Ödünç alinmis cennette yasiyorum. Yapmam gereken, insanlarin hayatlarinda olumlu bir etki birakmak.”

Prens ve Kaptan Van Dijk’in sürprizlerle dolu yeni macerası başlıyor!

Prens ve Kaptan Van Dijk’in sürprizlerle dolu yeni macerası başlıyor!

Usta oyuncu Serdar Gökhan, Mehmed Fetihler Sultanı’nda !

Usta oyuncu Serdar Gökhan, Mehmed Fetihler Sultanı’nda !

Hafsanur Sancaktutan'ın aşkta yüzü gülmüyor: Heyecanı kısa sürdü!

Hafsanur Sancaktutan'ın aşkta yüzü gülmüyor: Heyecanı kısa sürdü!