Ukrayna lideri Zelenski'den 'gıda krizi' uyarısı

Rusya-Ukrayna savaşının sebep olduğu enerji krizinden sonra gıda krizinin de kapıda olduğu konusunda uyarıda bulunan Zelenski, bu kez tarih verdi. Rusya'nın ana ihracat yollarını kapatması nedeniyle 22 milyon ton tahılın depolarda beklediğini ifade eden Zelenski, "Temmuz ayında, birçok ülke geçen yılki hasat stoklarını tükettiğinde, felaketin büyüklüğünü anlayacak" dedi.

28 Mayıs 2022 Cumartesi 09:33 - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 09:33

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, geçtiğimiz günlerde dünyayı yeni bir krizin beklediğini söyleyerek, "Rusya nedeniyle enerji krizinden sonraki ikinci kriz gıda krizi olacak." ifadelerini kullanmıştı. Zelenski, bu kez ülkede ihracatı yapılamayan tahıllar hakkında açıklamada bulundu.

22 MİLYON TON TAHIL DEPOLARDA BEKLİYOR

Zelenski, Rusya'nın ülkenin Karadeniz ve Azak Denizi üzerinden ana ihracat yollarını kapatmaya devam etmesi nedeniyle Ukrayna'nın tahıl ihracat arzının neredeyse yarısının şu anda durdurulduğunu belirterek, durumu küresel gıda güvenliği için potansiyel bir "felaket" olarak nitelendirdi.

Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamasında, "Bugün 22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor. Onları ihtiyaç duyulan uluslararası pazarlara tedarik edemeyiz" dedi.

TEMMUZ AYINDA BİRÇOK ÜLKE FELAKETİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLAYACAK

Zelenskiy ayrıca açıklamasında, "Kıtlık tek başına gelmez, ona her zaman durumu daha da kötüleştiren, insanların hayatlarını mahveden ve insanlar için güvensiz koşullar oluşturan siyasi bir kaos eşlik eder. Temmuz ayında, birçok ülke geçen yılki hasat stoklarını tükettiğinde, felaketin büyüklüğünü anlayacak" ifadelerini kullandı.

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi