Ukraynalı birliklerden yardım çağrısı! ‘Son günlerimiz olabilir’

Rusya, Mariupol’de çelik fabrikasında sıkışıp kalan Ukraynalı güçlere silahları bırakmaları çağrısında bulunup ateşkes teklif etti. Fabrikadaki denizci ise Batılı liderlere seslenerek, “Son saatlerimiz olmasa da son günlerimiz olabilir.” diyerek yardım talep etti. Öte yandan Mariupol’de insani koridor açılmasına karar verildi.

20 Nisan 2022 Çarşamba 11:25 - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 11:25

Rusya, Mariupol’deki çelik fabrikasında sıkıştırdığı Ukraynalı güçlere teslim olmaları için süre tanımış, o süre çoktan dolmuştu. Rusya, Ukrayna’yı ‘anlamsız direnişi durdurmaya’ çağırarak ‘teslim olun’ dedi. Ölümü göze alan Ukraynalı birlikler ise teslim olmamakta kararlı. Fabrikadaki denizcilerden biri, artık son günlerinin olduğunu belirterek, Batılı ülkelerden yardım istedi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk

İNSANİ KORİDOR AÇILIYOR

Öte yandan Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Mariupol kentinden Zaporijya’ya insani koridor açılacağını duyurdu. Telegram hesabından duyuru yapan Vereşuk, “Mariupol'daki feci insani durum göz önüne alındığında, bugün çabalarımızı bu yönde odaklayacağız. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için insani bir koridor üzerinde anlaşmayı başardık” dedi. Koridorun yerel saatle 14.00’da açılacağı, tahliye rotasının ise Mariupol, Manhush, Beryansk, Tokmak, Orikhiv ve Zaporijya olacağı belirtildi. 

Vereşuk, “Güvenlik durumu nedeniyle koridor rotasında değişiklikler olabilir. Bu nedenle lütfen ilgili resmi duyuruları takip ediniz. Her şeyin düzgün çalışması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy

ZELENSKİY: BU SAVAŞI ÇOKTAN BİTİREBİLİRDİK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun silah ihtiyacına vurgu yaparak, “Ortaklarımız gibi Rusya’yla boy ölçüşecek silahlarımız olsaydı bu savaşı çoktan bitirirdik” dedi.

Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında, Ukrayna’nın askeri taktiklerinin açıkça üstün olduğunu ancak silah gücünün zayıf olduğunu belirterek, “Ortaklarımızın sahip olduğu ve Rusya Federasyonu'nun kullandığı silahlarla boy ölçüşebilir silahlara erişimimiz olsaydı, bu savaşı çoktan bitirmiş olurduk. Barışı çoktan yeniden kurmuş ve topraklarımızı işgalcilerden kurtarmış olurduk. Çünkü Ukrayna ordusunun taktik ve bilgelikteki üstünlüğü oldukça açık” ifadelerini kullandı.

“UKRAYNALILARIN HAYATINI KURTARIN”

Zelenskiy, “Bu nedenle, demokratik dünyanın liderleriyle her temasta, tüm müzakerelerde, tüm görüşmelerde basit gerçeği vurguluyorum. Ukrayna'nın, ortaklarının yıllardır bir yerde sakladıkları silahları sormak zorunda kalması adil değil. Ukrayna'nın burada ihtiyaç duyduğu silahlara sahiplerse, her şeyden önce özgürlüğü korumaya yardımcı olmak onların ahlaki görevidir. Binlerce Ukraynalının hayatını kurtarmaya yardım edin” dedi.

Sofia Amorim Azrail'in pençesinden kurtulamadı, 22 yaşında karnı burnunda hayatını kaybetti

Sofia Amorim Azrail'in pençesinden kurtulamadı, 22 yaşında karnı burnunda hayatını kaybetti

Pelin Karahan'ın ''Çıplak fotoğraf'' itirafı gündemi salladı

Pelin Karahan'ın ''Çıplak fotoğraf'' itirafı gündemi salladı

Fena sobelendi! Tamer Karadağlı'nın kendisi tiyatro!

Fena sobelendi! Tamer Karadağlı'nın kendisi tiyatro!