Zindan Adası! Putin 500 bin Ukraynalıyı oraya göndermiş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 500 bin Ukraynalıyı korkunç bir iklime sahip olan Sakhalin Adası’na gönderdiği ve en az 2 yıl orada duracaklarına dair belge verdiği öğrenildi. Putin’in amacı ise bölgeye zorla götürdüğü Ukraynalıları asimile etmek.

20 Nisan 2022 Çarşamba 16:58 - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 16:58

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, açıklamalarıyla ürkütücü bir iddia ortaya attı. Kyslytsya, Vladimir Putin'in 121 bini çocuk 500 binden fazla Ukraynalıyı Rusya'ya götürdüğünü söyledi. Ukraynalıların, Rusya’nın uzak doğu topraklarından olan Sakhalin Adası’na götürüldüğü ve 2 yıl boyunca oradan ayrılamayacaklarına dair belge verildiği öne sürüldü.

Putin’in 500 bin Ukraynalıyı kaçılması imkansız olan adaya tecrit ederek onları asimile etmeyi planladığı düşünülüyor.

Sert kışları ve zorlu arazisiyle bilinen Sakhalin Adası, Rusya'nın en büyük adası olmasına rağmen, sadece 127.000 kişilik nüfusa sahip. Adada sanayi tesisleri yer alıyor ve halkın büyük çoğunluğu balıkçılık yapıyor. Ada 1945'ten önce Japonlar tarafından kontrol ediliyordu.

“UKRAYNALI OLMA FİKRİ SİLİNMELİ”

Rus Devlet Televizyonu’nda bir uzman, Putin'in son oyununun "Ukraynalı olma fikrini silmek" olduğunu söyledi., TV’de konuşan uzman, “Ukraynalı olma fikrinin baştan sona silinmesi gerekiyor. 100 yıldır slav halkının hayatını zehirliyor. Aslında bize, yani Rus halkına 'Şimdi Ukraynalı olacaksın' deniyor. Rus halkından biriyken bir anda Ukraynalı olmak. Rus halkından birine Rus olmadığı söylendi, ‘Ruslardan nefret etmeli ve onlarla savaşmalısın’ dendi. Bu fikrin tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor." İfadelerini kullandı.

 

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!