2022’nin en çok kazanan sporcuları! Messi Ronaldo’yu solladı

Forbes Dergisi tarafından 2022 yılının en çok para kazanan sporcuları derlendi. Listede en çok basketbolcular yer alırken, Messi ve Ronaldo’nun kazanç konusunda da birbirleriyle olan yakın rekabetleri dikkatlerden kaçmadı.

12 Mayıs 2022 Perşembe 19:41 - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 19:41
1 / 10

NBA takimlarindan Milwaukee Bucks formasi giyen Nijerya asilli Yunan basketbolcu, bu sene 1 milyar 242 milyon 569 bin TL’lik kazançla 10. sirada yer aldi. 27 yasindaki yildiz basketbolcunun WhatsApp ve Google'in yani sira bir NFT platformu ve Disney+ biyografisi de dahil olmak üzere birçok sponsoru var.

2 / 10

44 yasindaki emekli sporcunun 43 milyon sterlinlik NFT'ler, prodüksiyon sirketleri ve bir giyim markasi da dahil olmak üzere çesitli girisimlerden gelen kazançlari var. Ayrica Fox Sports yorumcusu olarak 307 milyon sterlinlik bir anlasmasi bulunuyor. Brady’nin kazanci Türk Lirasi’yla 1 milyar 300 milyon TL.

3 / 10

Meksikali boksör Canelo Alvarez, listedeki tek dövüs sporcusu ve sahada en yüksek kazanç yüzdesine sahip. Kazancinin yüzde 95'i, her biri en az 33 milyon sterlin kazandiran iki PPV dövüsü sayesinde ringden geldi. 31 yasindaki sporcu, 1 milyar 400 milyon TL ile dünyanin en çok kazanan boksörü oldu.

4 / 10

Subat 2020'den bu yana sadece dokuz tenis maçi kazanan ve geçirdigi ameliyatlar nedeniyle rehabilitasyon gören Isviçreli tenisçi Roger Federer, yine de paraya para demiyor. 40 yasindaki maestro Uniqlo, Rolex ve Isviçreli ayakkabi markasi On gibi sponsorlardan gelen 1 milyar 400 milyon TL’lik gelir ile dünya sporunun 1 numarali marka elçisi.

5 / 10

33 yasindaki Brooklyn Nets yildizi, kazandigi paranin çogunu ticari anlasmalardan ve bir is imparatorlugundan elde ediyor. Sadece Nike spor ayakkabi giyerek 23 milyon sterlin kazaniyor. Diger gelen kaynaklar arasinda Coinbase, Weepmaps, Boardroom, Thirty Five Ventures, bir NFT platformu ve bir dijital fitness baslangici yer aliyor. Türk Lirasi’yla kazanci 1 milyar 431 milyon TL.

6 / 10

Hiçbir NBA oyuncusu bu sezon sahada Curry'den daha fazla kazanamadi. ABD’li basketbolcu, 2025-26 sezonuna kadar yaklasik 50 milyon sterlin kazanmak üzere yeni bir sözlesme imzaladi. Golden State Warriors formasi giyen 34 yasindaki oyuncu, bir hisse senedi ve metaverse'de NFT'leri içeren bir FTX onayina ve ayrica bir prodüksiyon sirketi Unanimous Media'ya sahip.

7 / 10

30 yasindaki Neymar, PSG'deki temel ücreti olarak haftada yaklasik 600.000 sterlin aliyor. Brezilyali futbolcu, çesitli bonuslardan haftada ortalama 500.000 sterlin kazaniyor. Ayrica Puma, Red Bull, Netflix gibi markalardan da gelir elde ediyor.

8 / 10

Manchester United’in yildizi ve dünya futbolunun en ünlü isimlerinden Cristiano Ronaldo’yu bu listede görmek hiç de sasirtici olmasa gerek. 37 yasindaki oyuncunun 1 milyar 770 milyon TL’lik kazancinin sadece yarisi, Nike, Herbalife ve Clear sampuandan geliyor. Portekizli ikon, Instagram'da en çok takip edilen kisi olarak da ZujuGP'nin begenilerinden komisyon aliyor.

9 / 10

NBA takimi Los Angeles Lakers’in yildizi LeBron James, devasa maaslar almasiyla biliniyor. LeBron James, tüm Amerikan sporlarinda en çok kazanan sporcu konumunda. 2022 kazancinin üçte ikisi, Space Jam, The Shop Talk Show, bir prodüksiyon sirketindeki hissesini satmaktan ve Crypto.com dahil olmak üzere çesitli sirketlerden geliyor. 37 yasindaki basketbolcunun kazanli Türk Lirasi’yla yaklasik 1 milyar 864 milyon TL.

10 / 10

Futbolun tangocu göz bebegi Lionel Messi, listede kazanciyla zirvede yer aliyor. PSG formasi giyen Arjantinli futbolcu, bonus ücretler de eklendiginde sadece futboldan hafta basina 1,2 milyon sterlin kazaniyor. Adidas, Budweiser, PepsiCo ve Hard Rock International'in yani sira Socios ile yaptigi anlasmadan da milyonlar kazanan 34 yasindaki futbolcu, böylece Ronaldo’yu geride birakmayi basardi. Messi, 2013'ten bu yana ilk kez Ronaldo ile ayni miktari (45 milyon sterlin) saha disinda kazandi. Messi’nin 2022 kazanci 2 milyar 15 milyon TL.

Pelin Karahan'ın ''Çıplak fotoğraf'' itirafı gündemi salladı

Pelin Karahan'ın ''Çıplak fotoğraf'' itirafı gündemi salladı

Fena sobelendi! Tamer Karadağlı'nın kendisi tiyatro!

Fena sobelendi! Tamer Karadağlı'nın kendisi tiyatro!

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti

Nurgül Yeşilçay'ın videosu ''48 kere maşallah'' dedirtti