Beşiktaş'ın üçüncü devi! Buksa ve Sörloth'un ardından Jörgen Strand Larsen...

Beşiktaş'ın golcü transfer listesinde yer alan Alexander Sörloth ve Adam Buksa'da sorun çıkması üzerine gözler Jörgen Strand Larsen'e çevrildi.

17 Mayıs 2022 Salı 09:45 - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 09:45

Beşiktaş, yana döne golcü arıyor. Alexander Sörloth birinci sırada. Adam Buksa ise Beşiktaş'ın ikinci alternatifi. Norveçli golcüde araya Fenerbahçe'nin girmesi, maliyetlerin yükselmesine neden oldu.

Adam Buksa'da ise oyuncunun son 12 maçta 12 gole katkı vermesi (10 gol, 2 asist) değerinin yükselmesine sebebiyet verdi.

Siyah beyazlılarda bu nedenle scout ekibinin önerdiği diğer alternatifler için de girişimlere başlandı. Beşiktaş'ın listesindeki üçüncü golcünün ise Jörgen Strand Larsen olduğu öğrenildi.

Hollanda'da Groningen forması giyen golcü oyuncu için scout ekibinden öneri geldi. Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, Jörgen Strand Larsen için Valerien Ismael'in de onayını aldı. Bu nedenle girişimlere başladı.

Beşiktaş'ın oyuncuyu bonservisiyle almak istediği ve Ceyhun Kazancı'nın görüşmeleri bu plan üzerinden yapacağı öğrenildi.

22 yaşındaki ve 1.93 boyundaki Norveçli Jörgen Strand Larsen, bu sezon Groningen formasıyla 32 maçta 17 gol atıp, 2 asist gerçekleştirdi.

Jörgen Strand Larsen Kimdir?

Jörgen Strand Larsen, 6 Şubat 2000 yılında  Norveç'te doğdu. Norveç'te Kvik Sarpsborg altyapısında eğitim aldı.

Milan altyapısına 2017 yılında kiralık olarak transfer oldu. Daha sonra iki sene Sarpsborg'da oynadı. 2020 yılında da Groningen'e 1.1 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

1.93 boyundaki santraforun 2024 yılına kadar Groningen ile sözleşmesi bulunuyor. Bu sezon takımıyla çıktığı 35 maçta da 17 gol atıp, 2 asist gerçekleştirdi.