Erden Timur: İyi transferler yapılacak, iyi kadro kurulacak

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, "Hedeflerimizi seçim sürecinde de belirttik. Bunun için gece gündüz ne yapılması gerekiyorsa, fazlasıyla yapılacak" dedi. Timur, sözleşme fesihleri konusunda da, "Sensibile sağ olsun indirim yaptı, sulh protokolü ile sonlandırdık. Sayın Torrent, yüzde 5 indirim yapabileceğini söyledi. Onunla dava yoluna gidildi" ifadelerini kullandı. Timur ayrıca takımın pazartesi günü top başı yapacağını açıkladı.

23 Haziran 2022 Perşembe 12:46 - Güncelleme: 23 Haziran 2022 Perşembe 12:46

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, NEF Stadı'nda düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.

"Hedeflerimiz için gece gündüz çalışacağız" diyen Erden Timur, "Hedeflerimizi seçim süresinde belirtmiştik. Ne olursa olsun, hedeflerimiz ortada. Gece gündüz ne yapılması gerekiyorsa, ne yapılacaksa yapılacak. Gerçekçi olmak demek, gerçeğe boyun eğmek değil. 13 yabancı 13 yerli oyuncumuz var. 23 alt yapı oyuncumuz var. Toplam rakam olarak 46 oyuncumuz var. 21 oyuncumuz kiradan dönüyor. Bunların içerisinde altyapı önemli bir sayı tutuyor. Geçtiğimiz seneki net maaş bütçesi 27 milyon Euro. Vergi yasası değiştiği için 1.67 çarpanı var.  1 milyon dolar ödüyorsanız kulübe maliyeti 1.67 milyon dolar" dedi.

Maaş ödemeleri konusunda açıklamalarına devam eden Timur şöyle konuştu:

"Net maaş 27 dediğimizde başka bir noktaya geçiyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl tahakkuk eden Mustafa Muhammed ödemesiyle birlikte 30.7 milyon euro bonservis için harcanmış. Yeni bir yapılanmaya girildi, gençleşme politikasına girildi. Bunlar Galatasaray için önemliydi. Kulübümüzün 1 kuruşuna bile dikkat etmemiz lazım.

Gençleşme politikası izleniyor. Şu an mevcut 13 yabancıya bakıldığında 1 yabancı kontenjanı var. Dolayısıyla gidecekler olacak. 13 oyuncunun sözleşmelerinin bitmesine 1 yıl var. Kiralık gönderilmesi pek olamıyor. Önemli bir mühendislik yapılmalı. Yabancı kontenjanının açılması gerekiyor. Hocamızla anlaşma yeni yapıldı. Sözleşmeleri süren teknik direktörümüz ve sportif direktörümüz vardı. Sözleşmesini feshedebilirdiniz. Ama tazminatı ödemek Galatasaray'ın sorumluluğunda. Harcamalarınızda sorumlu davranmanız gerekiyor.

Geçen sene toplam kadro bütçesi, bonservis bedelleri dahil 30.7 milyon Euro. Şu anda kadroda bulunan oyunculara imza paraları da dahil olmak üzere 71 milyon Euro bonservis ödemişiz.

Türkiye'deki futbolun bütçesi git gide azalıyor. Harcamalar, yüzde 25-30 artmış durumda. Orta sıraların takımlarından bir şeylere bakayım dedim, Galatasaray'ın rekabet edeceği takımlar değil de Avrupa'nın orta sırasındaki takımları ortalama yılda 50 milyon Euro bonservis ödüyor. "

"İHTİYAÇ DUYULAN TRANSFERLER YAPILACAK"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur transfer konusunda ise, "Kesinlikle ihtiyaç duyulacak transferler yapılacak ama Galatasaray'ın parasını çöpe atarak, geleceğini çalarak bunu yapmayacağız. Gerekli noktalar tespit edildi. Galatasaray'ın parasını doğru şekilde kullanılacak transferler yapılacak. İyi kadrolar kurulacak. En önemli düsturumuz geleceğinden çalarak değil, herkesin kimliği önemli. Benim de asıl kimliğim taraftar. Amacımız şampiyon olmak. Ama bugünü kazanıp geleceği kaybedecek şekilde olmayız. Yurtiçinde ve yurtdışında görüşmeler devam ediyor. Diğer rakiplerimize göre gerideyiz. Ama farkı kapatmak için yoğun çalışma yapılıyor. Her konuda çok detaylı çalışılıp, kamuoyunu geçici olarak mutlu etmek değil de kalıcı çözüm üretmek için her aksiyon yapılıyor. Bu doğrultuda önümüzdeki haftadan itibaren sonuçlar gelecek. Bir açıklama yapalım nabız düşsün değil de, masanın karşısındaki kim hangi histeyse buradaki insanlar da aynı histe. Belki o tip stratejiler yapmadan, strateji yapmamaktır. Doğru yaptığınızda strateji yaptın diyorlar. Rotasyon oyuncusu alacaksak onu alırız ama ana kadroyu herkesin çıkarlarına uygun şekilde yapacağız" açıklamalarını yaptı. 

Sezonu Pazartesi günü açacaklarını söyleyen Timur, "7-17 Temmuz'da Avusturya'dayız. Hazırlık maçları ayarlandı. 26-30 Temmuz'da yine kamp yapılacak" diye konuştu. 

Basketbolda geçen sezon başarılı olduklarını kaydeden Erden Timur, "Geçen sezonu güzelliklerle anıyoruz. Tüm transferlerimizi tamamladık diyebiliriz. Onları da yarından itibaren açıklayacağız. Önümüzdeki hedef, gelecek yıl daha da büyüdü. 5 yıllık bir planlama yapmıştık. Basketbol tarafında her şey çok olumlu gidiyor" dedi.

TAKIMDAKİ OYUNCULARA TEKLİF VAR MI?

Futbol tarafında hiyerarşiyi 'Ben Sportif AŞ'de futbol sorumlusuyum. Cenk Bey de futbol direktörü' diye tanımlayan Erden Timur, "Amacımız 5 yıllık planlama yapmak. Orta vadede bir şey yapılacağına inanmıyorum. Yapılınca da kısmet olarak değerlendiririm.

Futbol Direktörü de atandıktan sonra görüşmeler yapılıyor. Henüz yazılı bir teklif yok. Öncelikle sporcularla görüşeceğiz. Gitmek isteyen varsa bu değerlendirilir. Gitmek isteyenle konuşup kalmak isterse kalabilir. Kerhen kalmamalı. Öncelikle oyuncularla görüşeceğiz. Biz burada kalmak isteyen ve sahaya karakter koyacak oyuncularla devam edeceğiz. Galatasaray'ın çıkarlarına uygun rakamlar olursa değerlendirilir. Kimse gitmek istemiyorsa kimse de gitmeyecek. Sözlü olarak konuşmalar var"  açıklamalarını yaptı.

BABEL, FEGHOULİ VE ARDA TURAN'IN DURUMU

Sözleşmesi sona eren oyuncuların durumuyla ilgili olarak da Erden Timur, "Sözleşmesi biten oyuncularla devam edip edilmemesini hocamız bilir ama bir çoğuyla vedalaştık. Arda'yla ben de görüşürüm. Galatasaray'ın futbolcusu ve çok değerli içten bir kardeşimiz. Esas önceliğimiz kadro. Çok değerli scout ekibimiz var. Onlarla birlikte süreci götürüyoruz. Bugünkü konsantrasyonumuz tamamen kadro yapılanması. Türkiye standartlarına göre iki ay geciktik. Bütçeler ona göre zorlanıyor. Tamamen pazarlık stratejilerine göre yürüyor. Burada tamamen buna yöneldik" sözleriyle Arda Turan'ın halihazırda kadroda olmayacağını söyledi.

Göreviyle ilgili olarak "Takdir edersiniz ki çok büyük bir sorumluluk" diyen Timur şöyle konuştu, "Asıl Galatasaray'ın geleceği için olan projelerin neredeyse tamamından sorumluyum. Onlar kısa vadeli sportif başarı kadar önemli. Görevden kaçmak tabii ki olmaz. Ama iki ucu zorlu değnek. Öyle zorlu değnek olunca bir de geçmişte başkalarına sorduğum soruları, büyük konuşunca aynısı karşıma çıktı. Galatasaray'da taş üstüne taş koyana karşı ayrılıkçı olmamak lazım. Yanlışa da yanlış deriz, ancak önceki hocamız ve sportif direktörümüzle paralarını vererek yolları ayırdık. İlk baştaki görüşme talebimize sayın Torrent önce "menajerimle görüşün" dedi. Sonra yüz yüze görüştük. İndirim beklentisindeydik. Bir indirim bekledim. Sağolsun Sensibile indirim yaptı. Sulhle ilişkiyi sonuçlandırdık. Sayın Torrent, sadece %5 indirim yapabileceğini söyledi. İndirim olursa ödemeleri yaparız, yoksa dava yoluyla olur demiştik biz de. Orada öyle bir sonuçlandırma oldu. Sayın Torrent de bu şeyi tercih etti. O da Galatasaray'ın bu dönemde hizmet etmiş. Böyle sonuçlanmaması gerekiyordu. O bu yolu tercih etti ve sonuçlandı" dedi.

TORRENT İLE DAVALIK OLMALARI

Torrent ile hukuki sürecin nasıl sonuçlanabileceği sorusuna ise Erden Timur, "Bir bir hukuk süreci. Avantajlı olduğumuz yönleri biliyoruz. Davanın neticesinde en son gelinecek nokta bugün Torrent'in istediği nokta. Tabii ki kendi haklılık tarafları var. Bu bir tercih meselesi. Çalışmadan alınacak bir ücretiniz olacak. O anlamda çok da değişiklik içeren bir şey olmayacak. Hayatımızda çok değişen bir şey olmayacak" yanıtını verdi.

Daha önce ezeli rakip Fenerbahçe'de çalışan İrfan Saraloğlu'nun Galatasaray'da görev alıp almayacağı şeklindeki soru üzerine de Timur, "Okan Hoca'nın ekibi henüz belli olmadı. Sadece ulusal değil uluslararası isimler de olacak. Orada geniş çalışılıyor. Hocanın takdirinde ekibi. Bunun için scout analizi de yaptırdık. Sporcularda da teknik ekipte de oluyor. Önemli olan duruşu. İrfan Saralıoğlu bildiğim kadarıyla Okan Hoca'yla çalışıyor. Karar Okan hocanın olacak" açıklamasını yaptı.

Mostafa Mohamed'in opsiyonunun ocak ayında kullanıldığını hatırlatan Galatasaray yöneticisi, "1 Temmuz'da ödemesi yapılacak. Orada bir tercih yok. Mustafa genç ve değerli bir oyuncumuz" ifadesini kullandı.

"RAKAMLAR DAHA GERÇEKÇİ OLMALI"

"Kerem ve Marcao'ya teklif var mı?" sorusuna ise Timur, "En değerli oyuncularımızdan. Onların kalmakla ilgili bir şeyi yoksa, biz satışla ilgili bir şey düşünmüyoruz. Bir tereddütleri varsa ki bu her branş için geçerli. Galatasaray için gözü parlamıyorsa, canı gitmiyorsa, herkes için bu böyledir. Oyuncunun da kendi hayalleri vardır. Bunlar da Galatasaray'a değer kazandıran şeylerdir. Ama hiçbir şey konuşulmadı. Bir teklifle bize ulaşıldığında biz oyuncuyla konuşuruz. 20 milyon falan diyorlar. Keşke daha fazla olsa. Ama daha gerçekçi rakamlar olmalı. Kadroyu korumak istiyoruz. Gereken sonucun gerçekleşmesi lazım. Normalde kaç kişi alınacağına tık tık cevap vermek isterim. Ama dar zamanda bunu yapmaya çalışıyoruz. Maalesef onu yanıtlayamayacağım"  yanıtını verdi.

"Kerem ve Marcao kalmak istiyorsa satış düşünmüyoruz" diyen Galatasaray Sportif Aş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erden Timur, "Kerem ve Marcao en değerli oyuncularımız... Onların kalma konusunda bir tereddütleri yoksa biz kimseyi satmak istemiyoruz.  Oyuncu kalmak istemiyorsa ve değeri veriliyorsa Galatasaray'ın çıkarı için vedalaşılır" diye konuştu.

Abdülkerim Bardakcı ve Halil Dervişoğlu için ise Timur, "İsim üzerinden bir şey söyleyemem. İstiyoruz desem farklı, istemiyoruz desem farklı. Bütçeye etkisi olur. Birçok adayımız var" dedi.

"AYNI PARAYI BAĞIŞ OLARAK VEREYİM DEDİM"

"Ben daha önce Galatasaray'a 12-13 milyon Dolar'lık gayrimenkul verdim, bağış yaptım. Onların da hepsi daha fazla paraya satıldı" diyen Timur, "Sponsorluk konusunda başkandan affımı istedim. Ben yine aynı parayı bağış olarak vereyim. Hem de başka sponsordan para alırız, iki katı gelir elde ederiz" dedim. Herkes Galatasaray'a bir şeyler veriyor ama geri alıyor. Ben geri almadım. Bunların sponsorlukla ilgisi yok. Bunları tarafsızca yapmak istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

'Millie Court' Pamela Anderson'a benztildi, kıvrımlarıyla nefes kesti

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

Abarttı! Didem Soydan hem giyindi, hem unuttu

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!

SON DAKİKA | Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan sonra Ümit Besen!