Galatasaray'da Dursun Özbek döneminin tartışmalı kararları

Galatasaray'da başkanlığa aday olması beklenen ve bu olduğu takdirde başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılan Dursun Özbek, daha önceki döneminde başarıdan çok tartışmalı uygulamaları sayesinde gündemi meşgul etmişti.

18 Mayıs 2022 Çarşamba 15:25 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 15:25

Metin Öztürk, Dursun Özbek’le birleşti… Özbek bir anda 11 Haziran’daki seçimin favori adayı konumuna geldi. Son seçimde Mustafa Cengiz’e kaybeden Dursun Özbek’in başkanlığı dönemi ise başarıları ile değil de skandalları ile anılıyor.

* Sahne şovu
Hamza Hamzaoğlu ile şampiyonluk geldi. Abdürrahim Albayrak ile Ali Dürüst sahneye davet edilmedi. Yerlerine Dursun Özbek sahneye çıktı.

* Ibrahimovic kaosu
Amatör bir telefon çekimi sırasında Dursun Özbek tuvalette Ibrahimovic’ten bahsetti. Aylarca İsveçli golcü konuşuldu.

* Podolski skandalı
Podolski'ye imza attırdı. Tişört olayı patladı. Podolski'nin adı yanlış yazıldı.

* Cüneyt Tanman olayı
Futbol şubesinin başına getirilen Tanman, medya ve camia önünde zor durumlara düşürüldü. İstifa ettirildi.

* Florya’nın sahibi polemiği
Kardeşi Mehmet Özbek’i, Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün yerine Florya'nın yeni patronu yaptı.

* Denayer’in değeri
Dursun Özbek katıldığı canlı yayında M.City’den kiralanan Denayer için, "Biz Denayer'in değerinin 30 milyon pound olduğunu biliyorduk" dedi.

* Grosskreutz vakası
Galatasaray kulübü profesyonelleri boş belgeleri FIFA'ya online olarak yolladı. Alman oyuncu ile imzalanan sözleşme geçersiz oldu. 6 ay forma giyemedi.

* Ayrıldığında kulüpten 20 milyon Euro alacağı bulunan Dursun Özbek, 6 Aralık 2019’da kulübün taşınır ve taşınmazlarına haciz koydurdu.

* Tekerlekli Basketbol takımını önce kapatmak istedi daha sonra maaşları ödemedi. Bunun üzerine sporcular mahkemeye gitti.

* Özbek dönenimde kovulan Igor Tudor, Galatasaray'dan alacakları için 1.5 milyon euro’luk tazminat davası açtı. Borcu Mustafa Cengiz yönetimi kapattı.

* Anlaşmaları tam olarak incelenmeden Tarık Çamdal’a ve Yasin Öztekin’e ve bazı oyunculara fazladan ödemeler yapıldı… Sadece Tarık’a 200 bin euro toplamda ise 500 bin euro’luk fazladan ödemeli yapıldı.

* Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek'in oğlu Serhat Özbek'in otel faturasının kulübe kesildiği ortaya çıktı. Mali Genel Kurulda açıklanan Denetleme Kurulu raporunda, “26.07.2017'de ismi belirtilmeyen yabancı misafir ile birlikte 4 kişilik gecelik €80, E-Spor yöneticisi Serhat Özbek'in ise gecelik €150 fiyatla aralıksız 48 gece konakladığı, tüm ekibin 38 bin 102 TL ekstra harcamaları ile birlikte toplam 109 bin 204 TL'lik tutarın Galatasaray Kulübü'ne fatura edildiği saptanmıştır” denildi.

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Sergen Yalçın'dan bir çalım da Sefo'ya! Melisa Döngel'i kaptı

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Orhan Gencebay'ın eşinden muhalefete 'köpek' benzetmesi

Dilan Polat'ın kaynanası "1 Milyoncu" oldu

Dilan Polat'ın kaynanası "1 Milyoncu" oldu